copiii_pusi_la_plata_pt_serviciile_stomaologice

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate au sistat in aprilie alocarea fondurilor pentru asistenta medicala stomatologica

Categoriile defavorizate şi copiii nu mai beneficiază de consultaţii stomatologice gratuite, iar toate serviciile vor fi plătite.
Și asta pentru că reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au sistat în aprilie alocarea fondurilor pentru asistenţa medicală stomatologică.
„Având în vedere faptul că, prin adresa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din 29 martie, nu s-au alocat fonduri aferente lunii aprilie 2013 pentru «Asistenţa medicală stomatologică – activitate curentă», vă comunicăm imposibilitatea de a încheia acte adiţionale pentru luna aprilie 2013 la acest tip de asistenţă. Totodată, vom suspenda procesul de contractare pentru aceast tip de asistenţă pentru anul 2013, până la primirea unor precizări suplimentare din partea CNAS”,se arată în anunţul postat pe site-ul CASMB, citat de mediafax.ro.
Contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale pentru 2013-2014 prevede că pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară preventivă şi tratamentele vor fi acordate cu decontarea totală de către CNAS pentru copii cu vârste până în 18 ani şi pentru beneficiarii legilor speciale.
Printre serviciile care ar trebui decontate de CNAS se numără consultaţiile, tratamentul cariei simple, tratamentul afecţiunilor pulpare la dinţi, extracţiile, montarea protezelor acrilice şi revizia acestora.
În luna martie, bugetul alocat pentru serviciile stomatologice a scăzut la 30%, pentru ca în aprilie să devină zero. În unele judeţe, plafonul alocat stomatologilor este de 1.000 sau 1.200 de lei, în timp ce alte judeţe primesc 200 de lei.
Categoriile defavorizate şi copiii nu mai beneficiază de consultaţii stomatologice gratuite, iar toate serviciile vor fi plătite.

Categoriile defavorizate şi copiii nu mai beneficiază de consultaţii stomatologice gratuite, iar toate serviciile vor fi plătite.

Și asta pentru că reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au sistat în aprilie alocarea fondurilor pentru asistenţa medicală stomatologică.”Având în vedere faptul că, prin adresa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din 29 martie, nu s-au alocat fonduri aferente lunii aprilie 2013 pentru «Asistenţa medicală stomatologică – activitate curentă», vă comunicăm imposibilitatea de a încheia acte adiţionale pentru luna aprilie 2013 la acest tip de asistenţă. Totodată, vom suspenda procesul de contractare pentru aceast tip de asistenţă pentru anul 2013, până la primirea unor precizări suplimentare din partea CNAS”,se arată în anunţul postat pe site-ul CASMB, citat de mediafax.ro.

Contractul cadru privind acordarea asistenţei medicale pentru 2013-2014 prevede că pachetul de servicii medicale de bază pentru medicina dentară preventivă şi tratamentele vor fi acordate cu decontarea totală de către CNAS pentru copii cu vârste până în 18 ani şi pentru beneficiarii legilor speciale.Printre serviciile care ar trebui decontate de CNAS se numără consultaţiile, tratamentul cariei simple, tratamentul afecţiunilor pulpare la dinţi, extracţiile, montarea protezelor acrilice şi revizia acestora.În luna martie, bugetul alocat pentru serviciile stomatologice a scăzut la 30%, pentru ca în aprilie să devină zero. În unele judeţe, plafonul alocat stomatologilor este de 1.000 sau 1.200 de lei, în timp ce alte judeţe primesc 200 de lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

30 de sucursale BRD vor fi inchise in 2013 in vederea ajustarii dimensiunii retelei

URMĂTORUL ARTICOL

Veste buna pentru elevi! De 1 mai si Paste si elevii, alaturi de bugetari, se vor bucura de o vacanta prelungita

Ultimele știri de la Sanatate