vaccin

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi nu stiu daca, in luna octombrie, va putea incepe campania anuala de vaccinare antigripala

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi nu stiu daca, in luna octombrie, va putea incepe campania anuala de vaccinare antigripala a Ministerului Sanatatii. Inca se mai lucreaza la cartografiere.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi nu stiu daca, in luna octombrie, va putea incepe campania anuala de vaccinare antigripala a Ministerului Sanatatii. Inca se mai lucreaza la cartografiere.

Dupa finalizarea acestei etape, situatia va fi trimisa la Ministerul Sanatatii. „Nu se stie cand incepe vaccinarea impotriva gripei de sezon. Zilele acestea se finalizeaza cartografierea. Anul trecut, judetul Iasi a primit aproximativ 40.000 de doze de vaccin antigripal. Probabil si anul acesta vom avea cam acelasi numar de doze”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la DSP Iasi. Repartizarea dozelor se face prin directiile de sanatate publica, care le distribuie cabinetelor medicilor de familie si unitatilor sanitare cu paturi. Medicii de specialitate au precizat ca momentul ideal pentru vaccinare este luna octombrie-noiembrie, deoarece producerea de anticorpi dureaza cateva saptamani, imunizarea asigurand o protectie antigripala de minimum sase luni. Medicii pediatri recomanda parintilor sa-si vaccineze copiii dupa varsta de 5 ani. „La copilul de varsta mica si la cei care sufera de boli cronice este absolut necesar sa se vaccineze impotriva gripei de sezon. Pentru copiii sanatosi, imunizarea ar trebui sa se faca dupa varsta de 5 ani”, a declarat dr. Catalina Ionescu, purtator de cuvant la Spitalul Sf. Maria din Iasi.

Ca in fiecare an, in campania de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate cu prioritate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copii si batrani institutionalizati, personal medical, dar si gravide.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Iata lista imobilelor expertizate cu risc seismic actualizata din Iasi

URMĂTORUL ARTICOL

Artistul plastic din Iasi Felix Aftene va expune, saptamana viitoare, la Copenhaga – Danemarca. Expozitia sa, intitulata „Taxidermia”, va avea vernisajul pe 11 octombrie 2013,la Galeria Oxholm

Ultimele știri de la Sanatate