Retailerul german Kaufland este in plin proces de remodelare a magazinelor. Toate unitatile deschise in primii ani ai lantului in Romania vor avea o noua infatişare

La aproape opt ani la la intrarea pe piaţa autohtonă, retailerul german Kaufland, parte a concernului german Schwarz-Gruppe, este în plin proces de remodelare a primelor magazine deschise în România.  

 

Au reamenajat mai multe magazine din provincie, printre care cele din  Baia Mare, Cluj Napoca, Târgovişte, Piatra Neamţ, Ploieşti, Rm. Vâlcea, Alba Iulia, dar şi două unităţi din Capitală: Kaufland Colentina, primul magazin al reţelei din România şi Kaufland Barbu Văcărescu.  „Reorganizarea / remodelarea magazinelor este un proces normal în evoluţia magazinelor de retail care, în funcţie de modificarea tendinţelor de consum şi de evoluţia competiţiei trebuie realizat la un moment dat pentru a optimiza funcţionarea şi a corela conceptele şi standardele magazinelor cu evoluţia cerinţelor clienţilor”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Kaufland , care nu au dorit să menţioneze suma investită în acest proces. 

 

Ce se schimbă

 

Potrivit oficialilor companiei, remodelarea magazinelor presupune reamenajarea în primul rând a suprafeţei de vânzare în general şi adaptarea suprafeţelor raioanelor în particular, dar şi introducerea unor noi concepte, sisteme şi sortimente noi. „Aceste magazine (remodelate n.red) au beneficiat de o serie de transformări, pornind de la suplimentarea locurilor de parcare, până la introducerea de articole noi  – de exemplu raionul de peşte proaspăt, vracuri  (în magazinele Colentina şi Barbu Vacarescu). S-a optimizat  fluxul de cumpărături, astfel încât clientului să îi fie mai uşor şi să îi facă plăcere atunci când se află la cumpăraturi”, ne-au declarat oficialii companiei.

 

Ce urmează

 

Până la sfârşitul acestui an calendaristic, retailerul va reorganiza încă două magazine respectiv magazinul din Piteşti şi cel Constanţa. De asemenea, procesul va continua şi anul viitor. „Aşa cum este normal, de această remodelare beneficiază  în reţeaua noastră magazinele construite şi deschise în primii ani de activitate Kaufland în România (2005-2006-2007)”, mai spun oficialii companiei. 

În primii trei ani de la intrarea pe piaţa autohtonă, retailerul german opera deja pe plan local 31 de magazine

 

În ceea ce priveşte expansiunea, compania are în plan să deschidă între 7 şi 10 magazine anul viitor, atât în oraşe mari, ca Bucureşti, dar şi în ţară.

economica.net

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Personalitati ale Iasului (2) – Ion Creanga

URMĂTORUL ARTICOL

Un grav accident de circulatie a avut loc in noaptea de sambata spre duminica in zona localitatii Poiana Teiului judetul Neamt. Un tanar de 20 de ani si-a pierdut viata dupa ce a intrat cu masina în gardul unei case. Tanarul nu avea permis de conducere

Ultimele știri de la Economic