Rețeta îmbogățirii din contracte cu statul! Iubita fiului de senator, pont de 1,3 milioane de euro în 2023 din consultanță

/

Proiectele de consultanță luate de unele primării din țară au fost mană cerească pentru o firmă cu un singur angajat. Societatea Red Socket SRL, administrată de iubita lui Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ioan Solcanu, a dat lovitura în primele șase luni din 2023. Consultanță pentru panouri fotovoltaice, stații de încărcare electrice, dar și alte obiective, toate fac parte din portofoliul firmei fiului de politician. Societatea a luat și câteva contracte pe zi, în șase luni ajungând la aproape 170 de astfel de afaceri cu entități publice

Lovitură după lovitură pentru un fiu de politician din județul Iași. După ce a prins contracte de milioane de euro prin firma Urbioled, Bogdan Solcanu, fiul fostului senator PSD Ioan Solcanu, a scos la înaintare altă societate prin care face de bani primăriile din județ, dar și din alte regiuni ale țării. Red Socket SRL, societate cu un singur angajat, administrată de Ana Maria Ciotir, iubita lui Bogdan Solcanu, a beneficiat din ianuarie și până în prezent de aproape 170 de contracte de consultanță. Firma face orice, de la proiecte pentru panouri fotovoltaice, la pregătirea actelor pentru stații de încărcare electrice.

Afacere de milioane euro pentru fiul fostului senator PSD

În doar jumătate de an, cuplul Bogdan Solcanu și Ana Maria Ciotir au prins zeci de contracte de consultanță de la primării din țară. Conform portalului SICAP (sistemul electronic de achiziții publice), firma Red Socket SRL a beneficiat de contracte în valoare de 6,4 milioane lei (1,3 milioane de euro) în perioada ianuarie- prezent. Pentru cei doi nu a contat de unde a fost primăria și nici culoarea politică a primarului. Sumele au variat de la câteva zeci de mii lei la câteva sute de mii de lei. Cea mai întâlnită sumă a fost de 45 mii lei pentru întocmirea documentelor privind pregătirea depunerii hârtiilor în vederea obținerii proiectelor.

Primăriile din Iași au stat la rând

În cele aproape 170 de contracte luate de Red Socket o bună parte au fost închiate cu primăriile din județul Iași. Printre primăriile din județul Iași care au apelat la firma Red Socket SRL se numără comunele Movileni, Brăești, Moșna, Mogoșești- Siret, Coarnele Caprei, Ciohorăni, Bivolari, Cotnari, Lungani, Ciurea, Valea Seacă, Grajduri, Comarna, Balș, Tatăruși, Gorban, Plugari, Mogoșești- Iași, Costești, Valea Lupului, Dagâța, Ceplenița, Tansa, Țibana, Dobrovăț. Și în 2022 firma respectivă a parafat circa 100 de contracte cu statul. Firma Red Socket SRL a fost înființată în anul 2017, conform Ministerului Finanțelor. Pe anul 2022 a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei, cu un profit de aproape 400 mii lei și datorii de aproape 1 milion lei, la un singur angajat.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Fostul premier Adrian Năstase, despre greva din învățământ

URMĂTORUL ARTICOL

Sondaj in USLIP Iași: O bună parte dintre profesori vor să continue greva din învățământ – Video

Ultimele știri de la Actualitate