ULTIMĂ ORĂ:

Retrocedarile de terenuri amenita cu desfiintarea una din parcarile amplasate in zona centrala a Iasului, si anume, parcarea dintre Anastasie Panu si Barboi

Retrocedarile de terenuri amenita cu desfiintarea una din parcarile amplasate in zona centrala a Iasului, si anume, parcarea dintre Anastasie Panu si Barboi
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Retrocedarile de terenuri amenita cu desfiintarea una din parcarile amplasate in zona centrala a Iasului.

Folosita de sute de soferi care cu greu pot gasi un loc unde sa isi lase masina in zona centrala, parcarea improvizata pe maidanul din spatele sucursalei BRD de pe Anastasie Panu este vanata de romani si evrei deopotriva. Din parcarea in cauza, trei parcele au fost deja retrocedate, o a patra solicitare fiind blocata inca la Comisia Locala de Fond Funciar (CLFF). Parcarea din spatele BRD este cea mai mare din zona centrala. Aflata la o aruncatura de bat de institutii cum ar fi Casa de Pensii, Tribunalul, Consiliul Judetean si Prefectura, parcarea a fost deja trunchiata pentru ca o suprafata a fost blocata de constructorii primariei care au stabilit pe respectivul amplasament o organizare de santier. Deciziei municipalitatii din aceasta vara i se adauga insa si o serie de retrocedari. Trei parcele, dintre care cea mai mare are circa 650 de metri patrati, au fost deja retrocedate. 

 

„Retrocedarile sunt facute pe baza Legii 10/2001, privind retrocedarea proprietatilor confiscate de comunisti. Sima Boiangiu are acolo o retrocedare de 641 mp. Mai exista inca doua suprafete retrocedate, care insumeaza cateva sute de metri patrati, parcelele nefiind insa alipite. Cea mai mare parte din teren apartine municipalitatii, insa parcelarea lui ridica probleme in gestionarea ca intreg”, a precizat reprezentantii municipalitatii. In prezent, o solicitare de retrocedare venita de la Israel Lavie, pentru o suprafata de circa 700 de metri patrati, este blocata in CLFF din cauza faptului ca dosarul a fost considerat de reprezentantii comisiei drept incomplet. „Nu putem da un verdict pana nu se completeaza dosarul. In ceea ce priveste retrocedarile pe Legea 10, ele sunt suspendate de Guvern pana pe 14 ianuarie 2014. Vom vedea atunci ce se mai intampla”, mai sustin reprezentantii municipalitatii.

 

Adio, parcare

 

Discutiile pe marginea posibilitatii realizarii unor investitii in zona parcarii din spatele BRD par sa fi fost purtate in zadar de primarie. O dovada in acest sens este un anunt al Agentiei de Protectie a Mediului din august 2013, care prezenta intentiile unui proprietar de a-si transforma parcela in parcare privata. Chiar daca aparitia gardurilor in jurul proprietatilor private este iminenta, municipalitatea inca mai trage speranta ca va realiza o parcare publica in zona. „Nu am renuntat la ideea amenajarii parcarii respective. Acolo putem realiza un parteneriat public-privat. Am avut discutii telefonice cu proprietarii din zona. Asteptam raspunsuri din partea lor in acest sens”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

 

bzi.ro