Revoltator! Copiii au ajuns sa fie terorizati la orele de religie. Manualele promoveaza exemple nepotrivite -daca minti esti calcat de masina – exemplu insotit de imagini

 

 

 

Copiii au ajuns sa fie terorizati la orele de religie, acestia invatand dupa unele manuale care contin idei de-a dreptul scandaloase. Mai multe asociatii atrag atentia ca orele de religie induc principii gresite elevilor, iar copiii ajung traumatizati de ideea ca daca pacatuiesc ajung in iad. 

 

Aceeasi asociatie sustine ca la orele de religie mai este promovata ideea ca actul sexual in timpul perioadei de post este unul dintre motivele pentru care exista cazuri de copii cu handicap. Se pare ca elevii percep gresit aceste mesaje, dezvolta un sentiment de frica fata de eventualele pedepse si ajung traumatizati.

 

 

Spre exemplu, intr-un manual de religie pentru clasa I se prezinta exemplul unui baietel pacatos, care din cauza ca a mintit este pedepsit de Dumnezeu si este lovit de o masina. Mai mult decat atat, in manualul de religie este prezenta o fotografie in care se arata clar cum baiatul ajunge pe capota autoturismului.

 

 

De asemenea, intr-un manual de religie pentru elevii de clasa a III-a este promovata ideea ca daca purtam la gat un alt semn decat cel al crucii suntem pacatosi si ajungem in iad. Acelasi lucru se intampla daca intr-o zi de Sarbatoare mergem in alte locuri in afara de biserica.

 

 

In toamna anului 2012, Ministerul Educatiei publica un catalog al manualelor scolare valabile si in mod surprinzator, in pofida tuturor semnalelor trase de societatea civila, pe lista manualelor aprobate se aflau o serie intreaga de lucrari ce promoveaza intoleranta religioasa si care agreseaza psihic copiii prin repetarea obsesiva a temelor despre „pacat”, „iad” si „diavoli”, inducandu-li-se acestora ideea ca nerespectarea cu strictete a „poruncilor” ii condamna la „osanda vesnica”.

 

„Dreptii se racoresc, pacatosii ard chinuiti de ingerii rai”, „Adam si Eva au pierdut prietenia cu Dumnezeu. Fiecare om se naste cu pacatul stramosesc” sunt doar cateva din frazele pe care copiii sunt obligati sa le invete la orele de religie chiar de la clasa pregatitoare. Din cele 45 de manuale de religie aprobate de Ministerul Educatiei, doar 18 apartin cultului crestin ortodox, potrivit romaniatv.net.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Lucian Bute a pierdut duminica (19.01.2014) la puncte meciul de box cu canadianul de origine haitiană, Jean Pascal

URMĂTORUL ARTICOL

Procurorii ieseni au finalizat dosarul accidentului cu 11 morti care a avut loc la Uricani, in spatele fabricii Antibiotice, de la inceputul lunii septembrie 2013. Vezi detalii

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in