ULTIMĂ ORĂ:

Revoltator! Pasajul pietonal din fata Halei Centrale, lucrare ce a fost realizata in 7 ani, a cedat la prima ninsoare

Revoltator! Pasajul pietonal din fata Halei Centrale, lucrare ce a fost realizata in 7 ani, a cedat la prima ninsoare
Citit : 3 views Comentariu

 

 

 

Pasajul pietonal din faţa Halei Centrale a cedat după prima ninsoare. Zăpada care s-a topit zilele acestea s-a infiltrat în planşeul pasajului construit din bani publici.

Prima baltă s-a format chiar la intrarea în pasaj, la coborârea scărilor dinspre clădirea Fiscului. Apa s-a prelins prin planşeu şi chiar a îngheţat deasupra trecătorilor. Infiltraţiile sunt vizibile şi la ieşirea din pasaj, dinspre Judecătorie, unde s-a format o baltă de toată frumuseţea.

Pasajul Sfânta Vineri de la Hala Centrală a fost inaugurat în iunie 2012, după mai bine de şapte ani de lucrări care au fost întârziate din cauza vestigiilor arheologice. De atunci până anul trecut, lucrările au continuat cu re­fa­cerea esplanadei de deasupra pa­sajului. Echipele de la firma Conest au lucrat tocmai la refacerea hidro­izolaţiei, schimbarea reţelei electrice, dar şi la amenajarea spaţiilor verzi cu tuia, cireşi ornamentali şi salcâmi japonezi. Proiectul a fost complet finalizat în toamnă, însă în tot acest timp investiţia s-a majorat cu peste 3 milioane de lei. Primăria a modificat valoarea investiţiei iniţiale de la esplanada din faţa complexului comercial ca urmare a scumpirii preţurilor şi a soluţiilor tehnice care s-au schimbat pe parcursul lucrărilor. Noua valoare a proiectului început acum şapte ani a ajuns la 26,3 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă plătită integral din fondurile proprii ale Primăriei.

În pasajul „Sfânta Vineri“ îşi desfăşoară activitatea o cafenea, un atelier de retuşuri, unul de tatuaje şi o sală de expoziţii. Spaţiile din interiorul vestigiilor arheologice stau în continuare fără nicio întrebuinţare.

 

ziaruldeiasi.ro