valentin_gherman

Revoltator! Preotul Valentin Gherman din parohia Perieni, judetul Iasi incheie in altar tranzactii imobiliare a unor proprietati prin inselarea batranilor din sat

Altarul din biserica este locul sfant destinat sacrificiului pentru Hristos si inchinarii, locul in care se savarseste Sfanta Liturghie, slujba cea mai importanta a ortodocsilor. De aceea este locul destinat exclusiv celor care-l slujesc pe Dumnezeu.

Altarul din biserica este locul sfant destinat sacrificiului pentru Hristos si inchinarii, locul in care se savarseste Sfanta Liturghie, slujba cea mai importanta a ortodocsilor. De aceea este locul destinat exclusiv celor care-l slujesc pe Dumnezeu.

 Insa, preotul Valentin Gherman, din parohia Perieni, nu se sinchiseste sa incheie in altar si unele documente de tranzactionare a unor proprietati, in special terenuri, ca la agentia imobiliara. Un batran care a intrat in altar sa semneze un document de instrainare a unui teren a spus ca parintele are un sertar special in altar unde tine documentele prin care face tranzactiile imobiliare. De aceea unii sateni mai ajung si prin altar atunci cand fac afaceri cu preotul. In cazul acestui preot nu ne mai mira nimic. Are spatele asigurat de unii clerici din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei si de aceea isi permite sa-si bata joc.

In perioada 2008 – 2010, cotidianul BUNA ZIUA IASI a descris toate nelegiuirile de care a fost in stare acest preot manat doar de dorinta de a se imbogati. Nu ne mai mira deoarece am scris ca in 2009 l-a batut pe camp pe un satean, Constantin Puscasu, pentru ca a luat un pepene galben de pe proprietatea sa si i-a dat sa manance fetitei sale. Cu un an inainte, i-a batut cu parul pe trei baieti de gimnaziu, Marian Gongeanu, Catalin Leonte si Dan Solomon, pana i-a bagat in spital pentru ca au luat un harbuz. Nu ne mira deoarece dupa ce am scris, nu s-a luat nicio masura, iar clericii l-au tolerat. Aceste fapte au fost descrise in articolul cu titlul „Copii nenorociti de preotul mardoi”, publicat de cotidianul BUNA ZIUA IASI pe data de 8 aprilie 2009 si in articolul cu titlul „Un golan in haine de preot”, publicat pe 14 octombrie 2010.

Dupa publicarea acestor articole nu s-a luat nicio masura si de aceea preotul a mai facut un pas, a inceput sa insele batranii.

„Asta-i drac, nu preot”

Prezentam in numarul de astazi cazul unui batran inselat in urma cu doi ani de acest preot. Preotul i-a spus batranului Ioan Postolache, din satul Perieni, ca-i cumpara un hectar de teren cu 30 de milioane de lei vechi. Profitand de faptul ca batranul nu vede bine, preotul l-a pus sa semneze ca-i vinde 2 hectare cu 30 de milioane lei vechi. Batranul se considera inselat. „M-a pacalit parintele Gherman. I-am spus ca-i vand doar un hectar de teren pentru 30 de milioane. Asa stiam eu ca-i vand doar un hectar la Ostoceni, acolo unde si-a facut iaz. Dupa aceea mi-a spus ca de fapt i-am dat semnatura pentru 2 hectare. Mi-a luat si terenul din tarla, un hectar unde puneam porumb”, a spus Ioan Postolache.

Batranul spune ca a semnat in altar unul din documentele premergatoare tranzactiei, probabil o procura. „M-a chemat la altar sa semnez ceva. Era cu sotia lui, coana preoteasa. Nu stiu exact ce-am semnat, ca eu nici nu vad bine, sunt batran. Nu era vorba despre contractul de vanzare, ca pe asta l-am semnat la notar la Iasi”, a mai povestit Ioan Postolache.

Minodora Canila, o femeie din satul Radeni, comuna Probota, a fost martora cand preotul Valentin Gherman a discutat cu Ioan Postolache despre vanzarea terenului. „Au discutat la mine in casa. Preotul i-a spus ca-i plateste 30 de milioane de lei doar pentru terenul din Ostoceni, unde si-a facut preotul iaz. Dupa aceea a venit si i-a spus sa se duca sa stranga recolta din tarla, ca i-a cumparat si celalalt hectar de teren. Cum vine asta? Eram de fata cand au discutat. Batranul stie si acum ca i-a vandut doar 1 hectar de teren”, a povestit Minodora Canila.

Batranul nu a renuntat usor. S-a mai dus o data la preot la biserica sa lamureasca treaba. Ciudat este ca batranul nu detine un exemplar al contractului de vanzare, deoarece nici notarul si nici preotul nu i-au dat. „M-am dus la parinte sa facem act pentru un hectar, sa lamurim. M-a alungat. Mi-a zis: «Lasa ca ne socotim noi, nu te mai plange prin sat». Si asa a ramas. Acum se foloseste preotul si de terenul din tarla si de cel din Ostoceni, unde si-a facut iaz”, a mai spus batranul.

Recidivist expert in inselarea batranilor

S-ar parea ca acestui preot ii face placere sa insele batranii si sa-si bata joc de ieseni. In perioada 2000 – 2005, a cumparat terenul din Pacurari, detinut de Maria Rusu. Dupa aceea, pe acest teren, Gherman si-a facut vila. Dar vila facuta ocupa o suprafata mai mare decat cea cumparata si de aceea Maria Rusu i-a facut plangere penala pentru tulburare de posesie. A fost trimis in judecata de procurori, iar judecatorii l-au condamnat la puscarie. „Condamna pe inculpatul Gherman Valentin, fiul lui Craciun si Rozalia nascut la data de 12.04.1965 in satul Hilita, comuna Costuleni, domiciliat in comuna Probota, sat Perieni, de cetatenie romana, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 4 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie, prevazuta si pedepsita de art. 220 alin 2 Cod Penal. In baza dispozitiilor art. 81 Cod Penal dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei aplicate inculpatului prin prezenta sentinta penala pe o durata de 2 ani si patru luni, termen de incercare calculat potrivit dispozitiilor art. 82 Cod Penal”, se arata in sentinta penala numarul 2806, pronuntata de magistratii Judecatoriei Iasi pe data de 28 septembrie 2007.

De asemenea, preotul a fost condamnat sa-i plateasca batranei careia i-a incalcat abuziv proprietatea, Maria Rusu, suma de 9.400 lei, reprezentand lipsa de folosinta a terenului ocupat abuziv de preot in perioada aprilie 2000 – aprilie 2005. Valentin Gherman nu a putut fi contactat. Nici pe numarul de telefon al parohiei nu a putut fi gasit. Numarul de mobil pe care l-a lasat iesenilor in sat pentru situatii de urgenta era ieri inchis.

bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Noi masuri la inceput de an scolar! Dupa paza drastica si camere video, din toamna urmeaza perchezitiile in ghiozdane

URMĂTORUL ARTICOL

Cutremurator! Ieri, 12 septembrie, au fost inmormantati cei 11 ieseni, victime ale tragediei feroviare! GALERIE FOTO

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in