Rezultatele alcolemiei in cazul sefului de la Permise, Tudor Minea, 1,70 si 1,60 la mie in cele doua probe de sange date

 

 

 

Rezultatele primite ieri de poliţiştii de la Rutieră de la Institutul de Medicină Legală au indicat o alcoolemie mare a comisarului şef Tudor Minea.

Reamintim că acesta a fost prins circulând la volanul autoturismului său Volkswagen sub influenţa alcoolului, vineri noaptea. După ce a fost testat cu etiloscopul de către poliţişti, aparatul a indicat 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au primit ieri de la IML rezultatele celor două probe de sânge prelevate de la şeful Serviciului de Înmatriculări şi Permise. Prima probă a relevat o alcoolemie de 1,70 mg/l alcool pur în sânge, iar a doua probă, luată după o oră, a indicat 1,60 mg/l alcool pur în sânge. Ciudat este că reprezentanţii IML nu au dorit să ne confirme oficial rezultatele probelor biologice. „Rezul­ta­tele sunt date Poliţiei Rutiere“, au ţinut să precizeze cei de la IML. Pe numele comisarului a fost deschis deja un dosar penal, pentru conducerea sub influenţa alcoolului. În privinţa depistării lui Minea circulând beat la volan, conducerea Inspectoratului Jude­ţean de Poliţie a precizat că nu a fost primit niciun „pont“ despre starea comisarului, pentru a fi tras pe dreapta.

Potrivit chestorului Ioan Scrip­niciuc, şeful Poliţiei ieşene, colo­nelul Tudor Minea a nimerit peste un filtru de poliţie, situat chiar în apropierea staţiei PECO aparţi­nând Unistil, din Tudor Vladi­mirescu, pe ambele sensuri.

„Vă spun sigur că poliiştii nu au fost avertizaţi despre faptul că ar fi vreun şofer beat prin zonă. Filtrul din zona respectivă era alcătuit din două echipaje de poliţie care au tras pe dreapta toate maşinile care circulau prin zonă. Ţinem să precizăm că în locul respectiv s-au dat în acea noapte mai multe avertismente şoferilor, ba chiar a mai fost un şofer depistat beat la volan. Apoi, echipajele s-au mutat pe celălalt mal al Bahluiului, unde au avut de asemenea date avertismente şi a mai fost prins încă un şofer băut la volan. Cu alte cuvinte, nu s-a premeditat acea acţiune a poliţiştilor de la Rutieră, ci era o acţiune pentru prevenirea conducerii de către şoferi sub influenţa alcoolului. Acţiunea a avut loc şi în zilele următoare“, a precizat chestorul Ioan Scripniciuc.

În privinţa comisarului şef Petru Curelariu, ofiţerul judiciar care a fost prins, de asemenea, bă­ut la volan în urmă cu două săp­tămâni, el va fi supus unei comisii de disciplină care îl aşteaptă să se întoarcă din concediu medical. „Conducerea Poliţiei nu to­le­rează abaterile poliţiştilor. Vor con­tinua aceste acţiuni (n.r. – acţiuni pentru depistarea şoferi­lor băuţi la volan) atât în mu­nicipiu, cât şi în alte localităţi“, a adăugat chesto­rul.

 

ziaruldeiasi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Presedintele Fundatiei Pro Women, Carmen Barbalata, urmeaza sa fie judecata de tribunal pentru fapte care ii sunt aduse de DNA. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Atentie! Mai multi bolnavi nu au reusit sa-si ia medicamentele la timp din cauza noii retete electronice

Ultimele știri de la Actualitate