Riciard Gagiu, profesor de pian la Colegiul de Arta ”Ciprian Porumbescu” din Suceava va sta cinci ani dupa gratii pentru complicitate la contrabanda

 

 

 

Riciard Gagiu, profesor de pian la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, se află în arestul poliţiei şi urmează să fie transferat la un penitenciar din ţară, după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la contrabandă.

 

Potrivit presei locale, Riciard Gagiu, în vârstă de 33 de ani, a susţinut de-a lungul timpului numeroase concerte la pian în Suceava, iar directorul colegiului unde preda, Alexandra Bejinaru, l-a descris drept „un profesor model”. Miercuri el fost ridicat de oamenii legii din satul sucevean Frumoasa, comuna Moara, alături de o rudă, Marian Gagiu, în vârstă de 28 de ani, relatează monitorulsv.ro.

„Împotriva celor doi, Tribunalul Buzău a emis mandate de executare a pedepsei închisorii, fiecare având de executat câte cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă”, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, subcomisarul Ionuţ Epureanu. Conform sursei citate, Gagiu a fost condamnat într-un dosar al DIICOT, Biroul Teritorial Buzău, pentru contrabandă cu ţigări, iar sentinţa Tribunalului Buzău a fost dată încă din vara lui 2012. Profesorul a atacat decizia la Curtea de Apel Ploieşti, care a menţinut decizia primei instanţe, iar miercuri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat decizia finală de închisoare cu executare.

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Riciard Gagiu a mai fost condamnat la plata către stat a 229.000 de lei (prejudiciul adus), la care se adaugă majorări de întârziere până la achitarea sumei totale. În plus, locuinţa sa din satul Frumoasa, va fi pusă sub sechestru asigurător, la fel cum se va întâmpla şi în cazul celorlalte persoane inclulpate în dosar.

Directorul instituţiei de învăţământ unde Gagiu lucra a declarat că nimeni din liceu nu ştia nimic despre problemele profesorului  şi că au aflat doar după ce acesta nu s-a mai prezentat la ore, joi. „Nu pot să cred, este un profesor foarte bun, cu o conduită ireproşabilă. Foarte apreciat, atât de elevi, cât şi de părinţi”, a mai spus Alexandra Bejinaru.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

La o saptamana de la primul viscol opt localitati din Braila sunt inca rupte de lume. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Scriitorul si eseistul iesean Liviu Antonesei si-a dat demisia de la Institutul de Investigare a Comunismului dupa ce Daniel Barbu a fost numit in Consiliul Stiintific al IICCMER

Ultimele știri de la Actualitate