Rocanotherworld revine în Iaşi în perioada 22-25 iunie 2023

Cine sunt artiștii de la RocAnotherWorld?

Cu o jumătate de deceniu în urmă, Maarten Devoldere (Balthazar) a captivat publicul sub pseudonimul Warhaus, lansând albumele „We Fucked a Flame into Being” (2016) și „Warhaus” (2017). Cântecele de pe noul său album, „Ha Ha Heartbreak”, au fost dezvăluite în doar trei săptămâni în orașul Palermo.

Luna Amară a cântat sincer și fără compromisuri timp de peste 16 ani. De la debutul lor cu albumul „Asfalt” (2004), care a devenit treptat un album cult, trupa și-a rafinat limbajul artistic de la un album la altul, culminând în 2011 cu „Pietre în alb”, cel mai complet și matur album Luna Amară până în prezent, cu teme lirice complexe evidențiate de o interpretare puternică și o producție modernă.

Lemon, actor, producător, DJ și pasionat de muzică electronică, provine din București, România. Atunci când nu susține concerte, își petrece timpul în studio creând propria sa muzică, de la downtempo și electronic la ritmuri africane și melodii vibrante. Lemon și-a dezvoltat sound-ul de-a lungul anilor petrecuți în cluburile de noapte din România și a devenit un nume cunoscut în peisajul muzical local.

Zimbru este o trupă din Cluj-Napoca și este cel mai bine descrisă ca fiind art-rock. Acești prieteni buni creează o combinație sălbatică de sintetizatoare revigorante, riff-uri de chitară unghiulare și percuție plină de viață, toate însoțite de povești de dans, dragoste queer și nostalgie pentru decenii trecute neexperimentate.

Rana este o trupă melancolică de rock alternativ din Pitești, care și-a făcut debutul în lumea muzicală în toamna anului 2016. Sunetul lor variază de la alternative rock la indie-emo rock, iar versurile lor abordează în mare parte teme de dragoste, adesea cu aluzii sociale. Trupa a lansat single-uri precum „Cer chinezesc” sau „Departe” și lucrează în prezent la cel de-al doilea lor material discografic, programat să fie lansat în toamna anului 2023.

Madrugada și-au creat întotdeauna propriul peisaj sonor de-a lungul anilor, câștigând numeroase premii. Din cele șase albume de studio, un album live și o serie de single-uri și EP-uri, toate au atins nivelul de discuri de aur sau platină.

Moonlight Breakfast este un duo românesc, stabilit în prezent în Austria. Abordând un mix aspru, dar sofisticat, de dream pop, electro, nu-jazz și swing, Moonlight Breakfast a debutat în 2011 cu un concert în fața a 35.000 de persoane, deschizând pentru Jamiroquai.

We Singing Colors combină indie folk-ul cu elemente electro și pop-alternative pentru a crea propria lor lume plină de viață.

Orkid este o trupă din București care își definește stilul ca fiind post-traumatic blues. În cei 6 ani de existență, au susținut peste 150 de concerte, au cântat în deschiderea unor formații precum Mogwai (Scoția), Death in Vegas (Anglia), Mono (Japonia) și The Underground Youth (Anglia), fiind și deschizători de drum pentru numeroase trupe autohtone populare. Trupa Orkid se remarcă prin abordarea cinematică a muzicii, îmbinând elemente de animație, ilustrație și design în creațiile lor.

Mihai Popoviciu este un producător și DJ român care și-a creat un stil distinctiv de-a lungul celor peste zece ani de activitate. Lucrările sale se caracterizează prin groove-uri deep, precizie clară și energie irezistibilă. Mihai transmite bucurie și energie prin fiecare piesă și fiecare set de DJ, având în minte satisfacția de a vedea oamenii dansând, zâmbind și distrându-se. Acesta este scopul său principal în cariera sa muzicală.

RocAnotherWorld revine în Iași cu cea de-a VIII-a ediție, programată în perioada 22-25 iunie 2023, în zona Aroneanu, la Brizo. Festivalul va aduce pe scenă artiști consacrați precum Warhaus, Luna Amară, Basska, Zimbru, Afgo, Lemon, Rana, Madrugada, Moonlight Breakfast, Orkid, We Singing Colors și DJ Mihai Popoviciu. Această selecție de artiști promite să încânte și să captiveze publicul cu genuri muzicale variate și interpretări de excepție.

Pe lângă experiența muzicală oferită de artiști, festivalul RocAnotherWorld promovează și o serie de activități sub umbrela #BeForOthers, cu scopul de a sprijini responsabilitatea socială și ecologică. Aceste activități includ acțiuni de responsabilizare, ecologizare, colectare selectivă și susținerea diverselor cauze umanitare. Participanții vor avea oportunitatea să se implice în proiecte și inițiative care contribuie la îmbunătățirea comunității și protejarea mediului înconjurător.

Festivalul RocAnotherWorld, care a debutat în anul 2016, reprezintă o călătorie colectivă autentică în lumea muzicii, artei, gândurilor, oamenilor și ideilor. Estecosmic disco,un eveniment care își propune să ofere o experiență unică și să încurajeze conexiunea între participanți și valorile culturale autentice. Cu fiecare ediție, festivalul a crescut în popularitate și a devenit un punct de referință în peisajul cultural al orașului Iași.

Ultima ediție a festivalului RocAnotherWorld, cea de-a șaptea, a avut loc în zona de agrement Aroneanu din Iași în perioada 23 – 26 iunie 2022. Evenimentul a atras peste 15.000 de participanți și a oferit un program muzical diversificat, cu patru scene, 16 trupe invitate, 15 DJ și 10 artiști de improvizație. Concertele au fost difuzate și online, atrăgând peste 70.000 de vizualizări.

Pentru ediția din 2023, organizatorii festivalului au pregătit o selecție de artiști de top care vor urca pe scena principală și vor oferi spectacole de excepție. Printre aceștia se numără Warhaus, proiectul muzical al lui Maarten Devoldere (Balthazar), care a cucerit publicul cu albumele sale „We Fucked a Flame into Being” (2016) și „Warhaus” (2017). Luna Amară, o formație de rock alternativ melancolic cu o carieră de peste 16 ani, va încânta publicul cu un limbaj artistic rafinat și teme lirice complexe. Lemon, un artist polivalent din București, va combina muzica electronică cu sunete downtempo și melodii vibrante. Zimbru, cunoscuți pentru amestecul lor sălbatic de sintetizatoare răcoritoare, riff-uri de chitară și percuție plină de viață, vor aduce o energie unică pe scenă. Alți artiști precum Afgo, Rana, Madrugada, Moonlight Breakfast, Orkid, We Singing Colors și DJ Mihai Popoviciu vor completa programul festivalului și vor contribui la diversitatea muzicală oferită publicului.

Pe lângă partea muzicală, RocAnotherWorld promovează și valorile responsabilității sociale și ecologice. Prin inițiativele sub umbrela #BeForOthers, festivalul încurajează participanții să se implice în acțiuni de responsabilizare și protecție a mediului înconjurător. De la ecologizare și colectare selectivă până la susținerea cauzelor umanitare, publicul are oportunitatea să se implice în proiecte și să contribuie la îmbunătățirea comunității.

Abonamentele pentru RocAnotherWorld 2023 sunt deja disponibile într-un număr limitat și la un preț promoțional. Participanții au ocazia de a achiziționa bilete online și de a se asigura că nu vor rata acest eveniment cultural deosebit

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un consilier local a dat lovitura la afaceri cu statul! Iulian Hușanu (USR) a încasat zeci de mii de euro la mica ciupeală

URMĂTORUL ARTICOL

Târgul Național de Ceramică Tradițională „Cucuteni 5000” va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni

Ultimele știri de la Cultura