Romani, nu e o farsa! Incepand cu 1 aprilie se anunta o serie de scumpiri. Afla ce se scumpeste si cu cat

 

 

 

Dacă până acum preţul carburanţilor v-a ars buzunarele, de mâine povara va fi şi mai grea. După aplicarea taxei de 7 eurocenţi, benzina şi motorina se vor scumpi cu cel puţin 40 de bani pe litru.

Asta înseamnă că cel mai scump sortiment de motorină se va apropia de preţul de 7 lei pe litru, iar benzina va depăşi acest prag psihologic.

 

Un român care merge în fiecare zi cu maşina şi consumă în jur de 70 de litri pe lună, va cheltui în loc de 400 de lei, 460 de lei. Gaura anuală în bugetul familiei va fi de 720 de lei pe an.

 

Evident este că preţul carburanţilor va trage în sus şi preţurile produselor alimentare. Acestea, potrivit producătorilor, se vor scumpi cu 5 sau 10 la sută. Asta înseamnă, lunar, o altă pierdere, de cel puţin 40 de lei. Într-un an, vorbim de aproximativ 500 de lei.

 

Şi pentru că o veste proastă nu vine niciodată singură, tot de marţi se scumpesc şi gazele, potrivit calendarului de liberalizare a preţurilor. Pentru companii, cu 5 la sută, iar pentru persoanele fizice majorarea va fi de două procente.

 

Concret, pentru o familie cu patru membri care achită acum 200 de lei la gaze, scumpirea de mâine înseamnă 4 lei în plus, în fiecare lună, iar anual, factura va fi încărcată cu încă 48 de lei. Totodată, pentru consumatorii industriali care se alimentează de pe piaţa concurenţială, autorităţile au anunţat că vor menţine preţul de referinţă al gazelor de la 1 ianuarie.

 

De marţi cei care vor să se lase de fumat au un motiv în plus. Acest viciu se scumpeşte. Preţul unui pachet de ţigări creşte cu 50 de bani, din cauza unei accize specifice.

 

La capitolul – curent electric, deocamdată autorităţile ne liniştesc. Reprezentanţii ANRE promit că la 1 aprilie preţul energiei electrice va rămâne nemodificat. 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Concert Odyssey la Teatru Fix, sambata, 5 aprilie 2014. Vezi detalii despre rezervari

URMĂTORUL ARTICOL

Noi schimbari incepand cu 1 aprilie! Afla tot ce trebuie sa stii despre noile carti de identitate! Tu esti pro sau contra buletinelor biometrice ce vor fi introduse cu 1 aprilie 2014?

Ultimele știri de la Actualitate