Romania a inregistrat in trimestrul al treilea cea mai puternica crestere economica din Uniunea Europeana, de 1,6%, urmata de Letonia, cu 1,2%

 

 

 

Economia zonei euro a crescut cu 0,1% în trimestrul al treilea faţă de perioada aprilie-iunie, dar a scăzut cu 0,4% raportat la perioada corespunzătoare a anului trecut, potrivit datelor prezentate joi de Eurostat.

 

Produsul Intern Brut al UE a urcat cu 0,2% faţă de trimestrul anterior, în timp ce rata anualizată de creştere economică a fost de 0,1%.

 

În trimestrul al doilea, creşterea economică a fost de 0,3% în UE şi zona euro, care a ieşit astfel dintr-o perioadă îndelungată de recesiun, de un an şi jumătate.

 

Cu plus 1,6% faţă de trimestrul al doilea şi o rată de expansiune de 4,1% raportat la trimestrul al treiela din 2012, România a înregistrat pentru trimestrul al treilea cele mai solide rate de creştere economică din UE.

 

Creşterea Germaniei, cea mai mare economie europeană, a încetinit la 0,3% în trimestrul al treilea faţă de cel anterior, pe fondul stagnării exporturilor şi avansului modest al cererii interne.

 

Franţa, a doua economie din zona euro, a înregistrat o contracţie a PIB cu 0,1% în trimestrul trei, după ce a ieşit din recesiune în perioada aprilie-iunie.

 

Economia Italiei s-a contractat de asemenea cu 0,1%, marcând cel de-al nouălea trimestru consecutiv de recesiune.

 

Spania a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea, cu o creştere modestă de 0,1%.

 

În Marea Britanie, creşterea economică a accelerat de la 0,7% la 0,8%, al treilea trimestru consecutiv de evoluţie pozitivă.

 

În Europa Centrală şi de Est, Produsul Intern Brut al Poloniei a crescut cu 0,6% în trimestrul al treilea faţă de cel anterior, Ungaria a înregistrat o creştere economică de 0,8%, Bulgaria 0,6%, iar Slovacia 0,2%. Economia Cehiei s-a contractat cu 0,5%.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Lovitura dura pentru Dumitru Dragomir. Gino Iorgulescu este noul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal VIDEO

URMĂTORUL ARTICOL

Alerta in Europa! Al-Qaida planifica o serie de atentate in Balcani

Ultimele știri de la Economic