Romania dispune de unul dintre cele mai performante sisteme de avertizare in caz de cutremure! Specialistii de la Statia Vrancioaia pot afla cu 28 de secunde mai devreme daca vine un cutremur devastator

 

 

 

România dispune la ora actuală de unul dintre cele mai performante sisteme de avertizare în timp real din lume, potrivit click.ro.

Acest sistem implementat la Staţia Seismică de la Ploştina – Vrâncioaia, judeţul Vrancea, are rolul de a avertiza rapid instalaţiile civile şi industriale care pot deveni catastrofale în cazul producerii unor cutremure mari, de peste 7 pe Richter, în zona Vrancea.

 

„Acest Sistem de Avertizare în Timp Real, prin semnalele care se emit în cazul unor seisme mari în zona Vrancea, are ca scop blocarea aproape imediat a obiectivelor strategice şi de interes cu risc major la cutremure. Mă refer la Centrala Nucleară de la Cernavodă, Radiatorul de la Măgurele, Uzina de Apă Grea de la Turnu Severin şi Reactorul de la Piteşti. Sistemul permite ca în termen de 28 de secunde şi chiar până la 36 de secunde să blocheze în condiţii de siguranţă sistemele tehnologice, pentru evitarea avariilor şi accidentelor”, a spus profesorul Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Plenul Senatului a respins propunerea legislativa privind indexarea alocatiei de stat pentru copii. Vezi detalii

URMĂTORUL ARTICOL

Iata o colectie memorabila de perle si aberatii de prin CV-urile romanilor!

Ultimele știri de la Actualitate