Romanii, dependenti de telefoane si tablete

Romania ocupa locul 13 din 18 in Europa Centrala si de Est in privinta traficului realizat de pe dispozitive mobile (tablete si telefoane inteligente), care a atins 9% in iunie 2014, de la 1% in ianuarie 2011, potrivit datelor companiei poloneze de cercetare si consultanta Gemius.

Primele cinci state in acest clasament sunt Croatia – 21%, Lituania – 18%, Slovacia – 17%, Serbia – 16% si Macedonia – 14%, iar ultimele cinci pozitii revin Bulgariei – 9%, Rusiei – 9%, Belarusului – 6%, Ucrainei – 5% si Republicii Moldova – 1%. La nivelul Europei Centrale si de Est, ponderea traficului realizat de pe dispozitive mobile a atins 10%, de la 3% in ianuarie 2011, conform Gemius.”Datorita numarului mare de device-uri, comportamentul utilizatorilor a devenit din ce in ce mai complex, iar obiceiurile de folosire a internetului difera in functie de dispozitiv. In timpul saptamanii 52% din traficul de pe PC se genereaza in timpul orelor de lucru (intre 8 si 17), in timp ce in weekend, traficul se inregistreaza dupa-amiaza si seara”, se arata intr-un comunicat Gemius.

In ceea ce priveste tabletele, in timpul saptamanii acestea sunt utilizate mai ales dupa-amiaza, intre orele 18 si 23, iar in weekend sunt folosite de-a lungul intregii zile, de la 9 la 23, cu un maxim de intensitate intre 22 si 23.

„Smartphone-urile sunt folosite in mod egal de-a lungul intregii zile, dar ating un varf intre 21 si 23 in timpul saptamanii si intre 21 si 22 in weekend”, se mai spune in comunicat.

Atat in Romania, cat si in regiune, Apple este cel mai popular producator de tablete. Astfel, in iunie 2014, 71% din afisarile din Romania s-au generat de pe tablete iPad, dar isi pierde treptat pozitia de lider in Europa Centrala si de Est din cauza cresterii in popularitate a tabletelor Samsung, scrie mediafax.ro

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Luna ianuarie, ideala pentru a cumpara o casa

URMĂTORUL ARTICOL

Proiectul parcarii subterane din centru, fata Teatrului National, a primit avizul de mediu

Ultimele știri de la Economic