Romanii ar putea avea inca doua zile libere in perioada sarbatorilor de iarna. Vezi detalii

 

 

 

Românii ar putea beneficia de încă două zile libere cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

„Noi venim cu o propunere care ar sprijini concediul legat. Sunt într-o consultare acum cu partenerii de dialog social pentru acest lucru şi în momentul în care finalizăm voi face o propunere. Sunt mai multe variante, o să anunţăm varianta finală. Oricum nu trebuie deranjată activitatea instituţiilor publice care trebuie să asigure permanenţă, iar privaţii vor decide ei ce fac cu zilele libere”, a declarat în exclusivitate pentru ROMÂNIATV.NET Maria Grapini, ministrul Turismului.

 

În prezent, conform Codului Muncii, bugetarii stau acasă în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie.

 

 

Şi anul 2014  le va aduce românilor câteva zile libere în plus faţă de 2013. 

 

Potrivit Codului Muncii, românii au liber şi în prima şi a doua zi de Paşte, dar şi de 1 mai. În 2014 Paştele a fost stabilit pentru data de 20 aprilie. Românii vor avea liber şi luni, 21 aprilie.

 

Nici nu se întorc bine la treabă, că angajaţii intră iar în vacanţă. 1 mai 2014 pică joi şi de obicei mulţi îşi vor lua sau vor primi liber şi vineri pentru o minivacanţă de patru zile.

 

Tot potrivit Codului muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sărbătoare legale şi foarte mulţi români primesc liber de la angajatori. În 2014, Rusaliile sunt celebrate în zilele de 8 – 9 iunie.

 

Zi liberă legală este şi 15 august când este ortodoşii şi catolicii celebrează Adormirea Maicii Domnului, încă un prilej de weekend prelungit căci 15 august pică într-o vineri.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Un accident deosebit de grav s-a petrecut in apropierea intersectiei bulevardelor Milcov si Traian Vuia din Galati. O femeie de 31 de ani a fost acrosata de un tramvai

URMĂTORUL ARTICOL

Frigul va pune stapanire pe toata tara, dupa ninsori vine gerul! Vezi prognoza meteo pe trei zile

Ultimele știri de la Actualitate