zile_libere_in_2013

Romanii vor munci anul acesta mai mult decat anul trecut. Cate zile libere vom avea, de fapt, in 2013?

Anul acesta, dintr-un total de 12 zile libere declarate prin lege, ne vom bucura doar de 8, deoarece restul vor fi in weekend. Concluzia? Vom trudi mai mult decat in alţi ani sau cel puţin comparativ cu anul trecut. Zilele nelucratoare stabilite de legislaţia muncii sunt: prima si a doua zi din noul an, 1 si 2 ianuarie; prima si a doua zi de Pasti, 5 si 6 mai; 1 mai, Ziua Internaționala a Muncii; prima si a doua zi de Rusalii, 23 si 24 iunie; Adormirea Maicii Domnului, 15 august; Sfantul Andrei, 30 noiembrie; 1 decembrie, Ziua Naţionala a Romaniei; prima si a doua zi de Craciun, 25 si 26 decembrie. Legislaţia muncii este dura cu angajatorii care incalca dreptul salariaţilor de a beneficia de zilele libere acordate de stat, amenzile fiind cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. in zilele declarate libere legal nu se lucreaza, excepţie facand unitaţile sanitare, cele de alimentaţie publica si cele in care munca nu poate fi intrerupta. Angajaţii acestora au dreptul la zilele compensatorii in termen de 30 de zile.
Mai mult: Zile libere in 2013 – Libertatea pentru Femei | Libertatea.ro

Anul acesta, dintr-un total de 12 zile libere declarate prin lege, ne vom bucura doar de 8, deoarece restul vor fi in weekend.

Anul acesta, dintr-un total de 12 zile libere declarate prin lege, ne vom bucura doar de 8, deoarece restul vor fi in weekend. Concluzia? Vom trudi mai mult decat in alţi ani sau cel puţin comparativ cu anul trecut. 

Zilele nelucratoare stabilite de legislaţia muncii sunt: prima si a doua zi din noul an, 1 si 2 ianuarie (care au trecut); prima si a doua zi de Pasti, 5 si 6 mai; 1 mai, Ziua Internaționala a Muncii; prima si a doua zi de Rusalii, 23 si 24 iunie; Adormirea Maicii Domnului, 15 august; Sfantul Andrei, 30 noiembrie; 1 decembrie, Ziua Naţionala a Romaniei; prima si a doua zi de Craciun, 25 si 26 decembrie. 

Legislaţia muncii este dura cu angajatorii care incalca dreptul salariaţilor de a beneficia de zilele libere acordate de stat, amenzile fiind cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. in zilele declarate libere legal nu se lucreaza, excepţie facand unitaţile sanitare, cele de alimentaţie publica si cele in care munca nu poate fi intrerupta. Angajaţii acestora au dreptul la zilele compensatorii in termen de 30 de zile.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Pasagerii unui avion Carpatair au vazut moartea cu ochii dupa ce aeronoava in care se aflau a ratat aterizarea pe Aeroportul din Roma. 16 persoana au fost ranite

URMĂTORUL ARTICOL

Romania – Polonia, scor final 1-4. Romania a facut o rusine istorica: a primit 4 goluri in numai 33 de minute

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in