Rovana Plumb a declarat ca alocatia de stat pentru copii se va mentine la nivelul actual, de 42 de lei, dar, din anul 2015, copiii din familiile cu venituri reduse vor putea primi o suma suplimentara

 

 

 

„În ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii, vrem ca din anul 2015 să venim cu un ajutor suplimentar pentru copiii care au nevoie, pentru copiii care vin din familii cu venituri reduse şi lucrăm la acest obiectiv, în aşa fel încât, din ianuarie 2015, copiii să beneficieze de o suplimentare a alocaţiei'”, a spus ministrul Muncii, prezent la un eveniment dedicat copiilor, organizat la Muzeul Satului.

 

 

Rovana Plumb a precizat că alocaţia se va menţine la nivelul actual, de 42 de lei, dar copiii din familiile cu venituri reduse vor putea primi o sumă suplimentară. Ea nu a menţionat, însă, la cât s-ar putea ridica această sumă.

 

„Practic, alocaţia va rămâne aceeaşi, de 42 de lei, dar vrem să venim cu o suplimentare a venitului la nivelul fiecărui copil care se află în familiile care au nevoie de ajutor”, a subliniat Plumb.

 

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), cu sprijinul UNICEF România, au sărbătorit, duminică, la Muzeul Satului, Ziua Internaţională a Copilului.

 

La eveniment au luat parte ministrul de resort, Rovana Plumb, preşedintele ANPDCA, Gabriela Coman, şi reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Tragedie in Radauti! Un tanar a murit, duminica 1 iunie 2014, dupa ce si-a taiat artera carotida, pe fondul certurilor cu prietena sa

URMĂTORUL ARTICOL

Prof. univ. dr. Tudorel Toader, decan al Facultatii de Drept si judecator CCR, desemnat reprezentantul Romaniei in Comisia de la Venetia

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in