ULTIMĂ ORĂ:

S-a dat startul la programul Prima Casa 2014. Normele au fost publicate in Monitorul Oficial

S-a dat startul la programul Prima Casa 2014. Normele au fost publicate in Monitorul Oficial
Citit : 5 views Comentariu

 

 

 

PRIMA CASA 2014.  Anul acesta, beneficiarii vor avea la dispoziţie un plafon de garanţii de 1,2 miliarde de lei la care se adaugă suma rămasă nealocată şi/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de circa 740 de milioane de lei, din care aproximativ 495 de milioane pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), potrivit Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

 

 

În plus, pe lângă cele 16 bănci care au acordat credite în anul 2013 în cadrul programului Prima Casă, în 2014 se vor putea înscrie în program noi finanţatori, cu condiţia ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Naţională a României.

 

Finanţările se acordă doar în monedă naţională.

 

În anul 2013, s-au acordat aproximativ 25.500 de garanţii, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 de dosare pe zi, iar valoarea medie a unei finanţării a fost de aproximativ 37.000 de euro, potrivit FNGCIMM. ‘Beneficiarii programului au preferat achiziţionarea locuinţelor de 2 camere în procent de peste 51%’, precizează Fondul.

 

Rata creditelor neperformante acordate în cadrul programului este de 0,1%, conform informaţiilor publicate pe site-ul FNGCIMM.