Sangele donat de cetatenii R.Moldova, BLOCAT la granita: Nu ne-a avizat nimeni

Cei peste 500 de litri de sange donat de cetatenii Republicii Moldova pentru victimele tragediei de la Colectiv au ramas blocati in vama la Albita. Motivul? Autoritatile din Romania nu fusesera instiintate cu privire la transportul umanitar, iar transportatorii din Moldova nu aveau toate documentele necesare.

In seara zilei de 1 noiembrie, in jurul orei 22:00, doua autospeciale in care se aflau 2150 de unitati componente sanguine (aproximativ 550 kg sange), au trecut prin P.T.F. LEOVA, insa a fost oprit de vamesii din Albita, acestia motivand ca transportul nu indeplineste toate conditiile pentru a intra in Romania, desi acesta avea scop umanitar si de maxima importanta. Patru ore a stationat transportul de sange in ALBITA pana cand insotitorii transportului au primit de la Chisinau toate documentele cerute de vamesii romani, scrie stiripesurse.ro

„Orice marfa care intra in spatiul comunitar, indiferent ca este vorba de o donatie sau de un transport marfa obisnuit, trebuie sa fie insotita de o serie de documente necesare intocmirii declaratiei vamale. In cazul de fata, transportul nu avea toate actele necesare intocmirii acestei declaratii. Ne-am trezit cu cele doua masini cu sange in vama, fara sa fim stim nimic. Nu ne-a avizat nimeni din Ministerul Sanatatii sa dam drumul transportului. Autoritatea vamala nu putea permite intrarea in tara a unui transport fara declaratia legala”, a declarant Marius Costache, adjunctul sefului Biroului Vamal Albita, potrivit bzv.ro.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dieta anti-colesterol

URMĂTORUL ARTICOL

Inselaciune in numele DigiTV pentru victimele Clului Colectiv

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in