Sărbătorile Iașului, pe sărăcie! Doar 150 mii lei alocați la eveniment! DNA a băgat frica în primărie

/

Primăria Iași reacționează după ancheta procurorilor DNA în ceea ce privește organizarea concertelor de sărbătorile orașului. După ce procurorii au luat la pricat contractul primăriei de la Revelionul 2022-2023 u firma impresarului Radu Groza, municipalitatea nu mai riscă nimic și va organiza evenimentul din octombrie pe un buget limitat.

 Buget redus de Sărbătorile Iașului 2023. Primăria Iași va aloca doar 150 mii lei pentru evenimentele din octombrie, ce includ și concertul de la Palatul Culturii. Însă cum impresarul de casă al Primăriei Iași, Radu Groza, a ajuns cercetat de procurorii anticorupție tot pentru un contract cu municipalitatea de la Revelionul 2022-2023, autoritatea locală nu a mai vrut să riște. Astfel, bugetul pentru Sărbătorile orașului a ajuns unul de avarie. Consiliul Local Iași a aprobat un proiect de hotărâre prin care a fost avizat calendarul de evenimente pentru perioada următoare. Sunt incluse zece manifestări, programate a se desfășura în restul anului 2023 și cheltuielile cu organizarea lor sunt estimate la 351.050 lei.

Cei trei tenori, cap de afiș la Sărbătorile Iașului

Primăria va organiza concertul din octombrie cu Cei Trei Tenori, drept cap de afiș. Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, Andrei Fermeșanu, managerul Oprei Naționale Române Iași, și Florin Guzgă, directorul artistic al Oprei, vor cânta la finalul sărbătorilor, alături de unii artiști locali.

„Municipiul lași va organiza în luna octombrie a anului 2023 cea de a XXXII-a ediție a manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile lașului. Cu acest prilej, celebrarea religioasă a Sfintei Parascheva este completată de o serie de manifestări cu caracter laic care dau o notă de sărbătoare întregului oraș și care oferă pelerinilor aflați în lași, în această perioadă, prilejul de a cunoaste mai bine tradițiile locale”, se arată în nota de fundamentare a proiectului discutat în Consiliul Local.

Mii de credincioși așteptați la Iași, la hramul Sfintei Parascheva

Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva va începe sămbătă, 7 octombrie 2023. Alături de sfintele moaște ale Ocrotitoarei Moldovei vor fi aduse anul acesta spre închinare, de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta, Grecia), și sfintele moaște ale Sfântului Andrei Criteanul. Pelerinajul la Sfânta Cuvioasă Parascheva va începe sâmbătă dimineață, 7 octombrie 2023, când, de la ora 6.00, după citirea Acatistului Sfintei Cuvioase Parascheva, racla cu sfintele moaște va fi scoasă din Catedrala Mitropolitană în cadrul tradiționalei procesiuni și va fi depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne până duminică, 15 octombrie 2023.

„Pentru a veni în întâmpinarea pelerinilor, municipiul lași va asigura și difuzarea programului religios, Ghidul pelerinului, pelerine de ploaie pentru pelerini și apă plată pentru pelerini. Bugetul propus pentru acest eveniment este de 150.000 lei”, se mai arată în adresa proiectului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Emoții pentru Dumitru Buzatu! A fost adus cu duba la Curtea de Apel Iași! Contestația arestării a fost amânată- FOTO

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria se laudă cu cinci săli noi de sport în oraș, de 5 milioane euro! Majoritatea sunt închise publicului, în ciuda promisiunilor

Ultimele știri de la Actualitate