Sase alimente care te fac sa mananci mai putin. Vezi detalii

 

 

 

Unele feluri de mâncare, deşi de unii sunt considerate contraindicate într-un regim de slăbire, pot fi benefice, fiindcă sunt atât de săţioase încât nu vei mai simţi nevoia să mănânci prea curând.

 

Cartoful copt

Demonizat pe nedrept, cartoful poate fi un „îmblânzitor“ al foamei cum puţine alte alimente sunt. Într-o statistică privind percepţia asupra alimentelor în funcţie de indicele de saţietate, inclusiv orezul brun şi pâinea integrală, cartoful fiert s-a clasat pe locul întâi în topul produselor cu cea mai mare capacitate de a-i face pe voluntari să se simtă sătui. Deşi au fost blamaţi de-a lungul timpului fiindcă au un conţinut crescut de carbohidraţi, cartofii nu ar trebui excluşi din dietă, spun specialiştii. Sigur, nu trebuie să-i mănânci prăjiţi. Dar fierţi sau copţi, cartofii oferă multe vitamine, minerale şi fibre alimentare, rezultatul fiind că te simţi sătul pentru mai mult timp.

Ouăle

Un studiu realizat de specialiştii de la Universitatea din Saint Louis a arătat că persoanele care au mâncat unul sau două ouă la micul dejun au consumat, pe parcursul zilei cu 330 de calorii mai puţin decât cele care au mâncat un croasant sau un produs de patiserie. „Ouăle se numără printre puţinele alimente considerate proteine complete, ceea ce înseamnă că aduc în organism toţi cei două aminoacizi esenţiali pe care corpul nu-i poate produce singur“, explică medicul Joy Dubost, purtătorul de cuvânt al Academiei de Nutriţie şi Dietetică din SUA. „Odată digerate ouăle, aminoacizii stimulează producerea unor hormoni de la nivelul aparatului digestiv care suprimă apetitul“, completează specialista.

Supa de fasole

„Supele sunt în sine săţioase, fiindcă îţi umplu stomacul cu apă mai ales, cu puţine calorii“, explică prof. dr. Barbara Rolls, autoarea cărţii „Dieta Volumetrică“. Iar supele cu boabe de fasole aduc un plus de fibre alimentare şi de carbohidraţi complecşi, care te menţin sătul mai multă vreme.

Un bol cu supă de fasole boabe nu conţine mai mult de 150 de calorii, spune Rolls. Desigur, ca să nu adaugi calorii inutil, rezistă tentaţiei de a mânca supa cu pâine.

Iaurtul grecesc

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au observat obiceiurile alimentare a 120 de mii de oameni vreme de 20 de ani şi au descoperit că iaurtul este alimentul cel mai eficient pentru a scăpa de kilograme. „Iaurtul grecesc are un conţinut mai mare de proteine şi mai puţine zaharuri decât un iaurt obişnuit“, spune Dubost.

Merele

Merele se numără printre foarte puţinele fructe care conţin pectină, o substanţă care încetineşte în mod natural digestia şi, deci, ne face să ne simţim plini mai multă vreme, arată un studiu publicat în revista „Gastroenterology“. Sigur, mărul trebuie mâncat întreg, ca atare, cu tot cu coajă. Studiul respectiv a arătat că persoanele care au mâncat un măr pe zi s-au simţit mai sătule şi, per total, au mâncat mai puţin decât cele care, în locul fructului propriu-zis au băut suc de mere.

Fulgii de ovăz

Aceştia au calitatea de a absorbi lichidul din stomac şi de a se umfla, astfel încât mâncând puţin ne vom simţi sătui multă vreme. Mai ales dacă sunt preparaţi cu apă sau cu lapte degresat, fulgii trec mai greu prin aparatul digestiv, ceea ce înseamnă că foamea va întârzia să apară. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Romania – Argentina se joaca miercuri (5.03.2014), de la ora 21.00, pe Arena Nationala, iar luni lotul Argentinei a fost completat prin sosirea la Bucuresti a starurilor Barcelonei, Lionel Messi si Javier Mascherano

URMĂTORUL ARTICOL

Vezi 15 beneficii ale lamaiei pentru organism

Ultimele știri de la Sanatate