Scandal de proportii intre locatarii unui bloc din Tatarasi, acolo unde Cosmote si Vodafone au instalat mai multe antene de emisie-receptie. Vezi detalii

 

 

 

Scandal de proportii intre locatarii unui bloc din Tatarasi, acolo unde Cosmote si Vodafone au instalat mai multe antene de emisie-receptie. Cele doua mari companii de telefonie au platit pentru chirie o suma uriasa de bani, in total peste 2,5 miliarde de lei. O buna parte dintre locatari acuza conducerea asociatiei de proprietari Vasile Lupu 114-116 A3 ca a cheltuit banii in scopuri personale, asa cum s-ar fi intamplat si cu fondul de reparatii platit lunar de cele 320 de familii ce locuiesc in blocul A3 din Tatarasi.

 

 

„Cosmote da 320 de euro pe luna inca din 2005, iar Vodafone platea 275 de dolari lunar. Acum Vodafone a renegociat contractul, dar noi nu stim cat plateste, ci doar presedintele. Banii au intrat in contul asociatiei si nu am vazut sa se investeasca nimic in bloc. Domnul Razvan Luca, presedintele asociatiei, face ce vrea cu banii, nimeni nu stie pe ce se cheltuie. Pe data de 24 martie 2012, am votat la adunarea generala sa se schimbe presedintele, insa domnul Luca nu a predat nici pana acum stampila si gestiunea, ba chiar a spus ca nimeni nu o sa-l schimbe. Cei de la Primaria Iasi au recunoscut ca el nu mai ocupa functia de presedinte, dar nu au facut nimic sa il inlature. Am facut plangere la Parchet si la Politie, dar nu s-a solutionat nimic”, spune Doina Ranca, locatar al blocului A3 din strada Vasile Lupu.

 

Oamenii platesc, dar nu vad nicio investitie

 

Acuzatiile la adresa celor care conduc asociatia de proprietari sunt nenumarate, de la faptul ca presedintele ocupa postul ilegal, pana la acuzatii cu uz de fals si delapidare. Cele 320 de familii au platit lunar 10 lei pentru fondul de reparatii si sunt convinsi ca banii au intrat in buzunarul presedintelui. „Din anul 2008, domnul Luca a spus ca va schimba conductele de la subsol si am platit cate 10 lei pe luna de atunci, dar nu am vazut nici macar o teava schimbata. Cei care nu au platit banii astia au fost trecuti ca restantieri. El conduce tot aici, a pus un administrator de forma care este si casier, face doua functii in patru ore de munca pe zi, cum se poate asa ceva? El este paznic de meserie si si-a cumparat acum o motocicleta mai scumpa decat o masina, de unde are banii? A vandut toate caloriferele din bloc la fier vechi. Peretii din bloc se surpa, e o mizerie de nedescris si nu s-au facut reparatii de cand ma stiu, dar banii tot intra in conturi”, spune G. Cretu, pensionar ce locuieste in blocul A3 din Tatarasi. Oamenii mai spun ca presedintele asociatiei a cedat un spatiu de 46 mp unei societati (Clubul de Box Giani Gogol), desi acesta apartine locatarilor.

 

Cativa locatari vor sa puna mana pe bani

 

Reprezentantii asociatiei sustin ca toate procedurile sunt facute legal, iar contestatiile ar veni doar de la o parte dintre locatari, nu de la majoritatea. „Cativa locatari au facut trei sedinte in care au votat cum au vrut ei. Cazul a ajuns in instanta, iar ei au pierdut cu decizie definitiva si irevocabila. Este vorba doar de cinci sau sase locatari, nu un grup majoritar care sa decida pentru restul familiilor. Avem aproape un miliard de lei in contul asociatiei si am facut adunare generala in care s-a discutat despre o serie de lucrari, schimbarea unor conducte de apa, de termoficare si asa mai departe. Acesti oameni de care am pomenit nu au asteptat sa inceapa lucrarile si au fost sa atace in instanta. Fondul de reparatii de 10 lei lunar ar trebui colectat pe 12 luni, insa nu este platit de toata lumea, iar din acest motiv unii apar cu restante. Cu acesti bani am facut diverse reparatii, am montat un lift nou, camere video de supraveghere, grilaje la fiecare etaj, iluminat public, interfon, imprejmuire de spatiu verde si altele, iar toate acestea inseamna investitii”, precizeaza Aurel Razvan Luca, presedintele asociatiei Vasile Lupu 114-116 A3. 

 

Acesta mai spune ca fostii membri au sustras de la asociatie mai multe sume de bani si acte pentru a nu fi depistati de neregulile facute si ii acuza pe carcotasi ca urmaresc banii din contul asociatiei de proprietari. „Cativa din acest grup de locatari au facut parte din fostul consiliu de administratie si au plecat cu mai multe acte, a fost un scandal imens atunci. Acum vor sa puna mana pe asociatie, pentru ca ii tenteaza miliardul din cont”, mai spune Razvan Luca.

 

Oficialii Primariei Iasi sustin ca intre locatarii respectivi sunt in desfasurare mai multe procese si nu pot interveni pana cand acestea se vor solutiona. „Ei se judeca acum in instanta, noi am participat la adunarile generale ca organism de indrumare legala, deoarece nu putem lua masuri inainte de pronuntarea instantei judecatoresti. Dupa ce dosarele se vor solutiona, vom lua masurile de intrare in legalitate”, spune Ionica Ciobanu, seful Biroului Serviciu Asociatii de Proprietari.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie soferi! Anul acesta se vor deschide mai multe santiere in Iasi. Proiectul isi propune sa fluidizeze circulatia

URMĂTORUL ARTICOL

Concert caritabil – Speranta pe ritmuri de folk, joi, 20 februarie 2014 in Cladirea Romtelecom

Ultimele știri de la Actualitate