Scandal dupa scandal la UMF Iasi! Toti membrii Senatului pot fi cercetati pentru abuz in serviciu

Scandalurile la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Iasi se tin lant. Dupa ce sotii Dorobat si profesorul Dumitru Paduraru au intrat in puscarie pentru luare de mita si santaj si viol,in cursul zilei de ieri, procurorii DNA insotiti de trupe de mascati din cadrul Jandarmeriei Iasi au luat la puricat birourile greilor din universitate.
Acuzatiile sunt dure, pentru toti membrii Senatului: abuz in serviciu, pentru ca i-au tinut partea prof.dr. Vasile Astarastoae, rectorul UMF Iasi pana acum o saptamana. Astfel, se asteapta inceperea urmaririi penale impotriva celor peste 30 de membri ai Senatului care nu au vrut sa valideze hotararea judecatoreasca prin care Vasile Astarastoae trebuia sa-si piarda functia de rector.
 
Deciziile Senatului UMF bat Justitia

Concret, in iulie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis ca Astarastoae nu poate detine functia de rector si cea de presedinte al Colegiului Medicilor din Romania pentru ca se afla in incompatibilitate. Imediat dupa decizie, Ministerul Educatiei a inceput procedura de demitere a lui Vasile Astarastoae din functia de rector al universitatii. Insa, Senatul UMF s-a intrunit pentru aprobarea schimbarii lui abia in octombrie 2014. Culmea, atunci au hotarat doar retragerea calitatii de ordonator de credite, argumantandu-si decizia, contrar hotararilor instantelor si ANI, ca posturile detinute de Vasile Astarastoae nu pot fi considerate functii publice. 
 
Ce verifica DNA
 
DNA va cerceta daca Vasile Astarastoae i-ar fi determinat pe membrii Senatului universitatii sa nu puna in aplicare hotararea ICCJ, prin care el isi pierdea functia de rector. Pentru a dovedi acest lucru, procurorii DNA au cercetat noua birouri ale membrilor Senatului, inclusiv biroul rectorului.Pe langa documentele privitoare la hotararile Senatului au fost ridicate si documente contabile. Cel mai probabil, aceste documente contabile vizeaza proiectele in care a fost implicata universitatea in ultima vreme. 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ce declaratii a facut la Iasi ministrul Liviu Pop

URMĂTORUL ARTICOL

Aseara a avut loc inca un cutremur

Ultimele știri de la Eveniment