bloc_in_iasi_pe_strada_valter_maracineanu

Scandal in cartierul Tatarasi din cauza unui bloc care se construieste ilegal in apropierea unei zone in care sunt doar case! Oamenii vor sa protesteze sub geamul arhitectului sef Tudor Vericeanu pentru ca a aprobat aceasta constructie

Tot mai multi ieseni care locuiesc in cartierul Tatarasi sunt revoltati de faptul ca arhitectul sef al orasului, Tudor Vericeanu a aprobat constructia unui bloc intr-o zona cu case.


Tot mai multi ieseni care locuiesc in cartierul Tatarasi sunt revoltati de faptul ca arhitectul sef al orasului, Tudor Vericeanu a aprobat constructia unui bloc intr-o zona cu case.

Pentru a aplana conflictul, primaria i-a dus cu zaharelul pe locatari, anuntand ca oficialii din Palatul Roznovanu se vor deplasa la fata locului. Pe 11 iulie, iesenii se adunasera in fata santierului in asteptarea alesilor locali. Protestatarilor li s-a transmis atunci ca sunt asteptati la audiente. Ulterior, autoritatile au anuntat ca Serviciul de Control Urbanism al Politiei Locale – din subordinea Primariei – a sistat lucrarile pentru verificari.

Intre timp, Radu Bacauanu (proprietarul firmei Sitera Developement, societate care a primit aprobare pentru blocul cu doua nivele, cu o inaltime de 12 metri – n.r.), a continuat lucrarile, constructorul contractat realizand deja o parte din fundatie. Desi lucrarile sunt sistate oficial, constructorul a turnat o placa de beton la fundatie, fiind realizata si o parte din scheletul de fier beton ce va sustine imobilul. „Se pare ca nimeni nu le poate face nimic. Desi sunt sistate oficial, lucrarile nu s-au oprit o zi”, a declarat revoltat Florinel Popa, cel in vecinatatea caruia urmeaza sa apara blocul.

„Luati legatura cu domnul Bacauanu. Eu nu stiu sa fie sistata lucrarea. Atunci cand se sisteaza, se vine cu o hartie oficiala. Noua nu ne-a dat nimeni asa ceva. Oricum, lucrarile pe care le-am facut pana in prezent sunt de mica anvergura. Nu as putea sa va spun in ce procent este realizata fundatia blocului, pentru ca nu am mai ajuns de doua zile pe santier. Oricum, blocul va fi de mici dimensiuni, nu are legatura adancimea fundatiei cu ce va fi la suprafata, nu va avea mai mult de doua etaje, asa cum sustin unii. Pana acum s-a turnat egalizarea pentru stabilizarea fundatiei, astfel incat lucrarea sa poata fi conservata daca este cazul. Groapa va fi acoperita, nu vor fi alunecari de teren”, a declarat Ion Afrasinei, reprezentantul firmei SC Carabus Grup Construct SRL Iasi, cea care a contractat executarea lucrarilor pe santierul de pe strada Valter Maracineanu.

Nici nu s-a terminat controlul ca a si inceput jonglarea responsabilitatilor

Declaratiile celor care ar trebui sa verifice legalitatea lucrarilor se contrazic. Astfel, in timp ce Politia Locala sustine ca Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) face deja verificari, seful ISC spune ca are cunostinta de aceasta verificare doar din presa. „Controlul de pe santierul respectiv este inca in curs. In prezent, cei de la ISC inca fac verificari si in cel mai scurt timp, va fi intocmit un raport comun privind legalitatea lucrarilor. Momentan, lucrarile sunt sistate. Singurele lucrari care se pot face sunt cele legate de consolidarea malurilor de la groapa sapata, pentru realizarea fundatiei constructiei si pentru conservarea constructiei”, a declarat Daniel Ungureanu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale.

sursa: bzi.ro

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Gradinita Degetel care apartine Alinei Carlan, fiica fostului senator Dan Carlan, este implicata intr-un scandal de proportii! Parintii unui copil ii acuza pe educatori ca l-au batut:”copilul meu viseaza urat, este speriat”

URMĂTORUL ARTICOL

O veste care ii intereseaza pe toti iesenii! Autostrada Iasi – Targu Mures este tot mai aproape de realitate! Relu Fenechiu sustine ca erau costuri prea mari pana acum:”autostrada impunea construirea unui tunel pe sub tot Copoul, ceea este absurd”

Ultimele știri de la Actualitate