ULTIMĂ ORĂ:

Scandal in comuna Alexandru Ioan Cuza din Iasi! Mai multi cetateni vor referendum pentru ca s-au taiat copaci

Scandal in comuna Alexandru Ioan Cuza din Iasi! Mai multi cetateni vor referendum pentru ca s-au taiat copaci
Citit : 6 views Comentariu

 

 

 

Scandalul izbucnit in urma cu cateva zile in comuna Al. I. Cuza continua de data aceasta cu tentativa organizarii unui referendum din partea unor cetateni nemultumiti.

Acestia spun ca primarul comunei ar fi intrat pe terenul lor si le-a taiat mai multi salcami si nuci, iar lemnul l-a impartit unor cunostinte. De cealalta parte, edilul sef, Vasile Baciu, a recunoscut ca au fost taiati niste copaci, dar taierea s-a facut de pe albia unui parau care se afla in proprietatea Primariei, deci terenul era proprietate publica, si nu privata. Marti seara, cativa cetateni din satul Scheia au decis sa stranga semnaturi pentru ca primarul sa fie demis.

 

„S-au intalnit tot cei care fac de obicei scandal in comuna, culmea ca unii imi sunt fini, si au inceput sa vocifereze ca am taiat copacii de pe proprietatea lor. Dar sunt si acte in Primarie si pot veni la Registrul agricol sa vada ca este proprietate publica si nu privata. S-au taiat cativa copaci pentru ca raul sa fie curatit. Nu s-a taiat pe ascuns. Au fost angajati care au curatat albia raului. Iar lemnul a fost dat la scoli, biserici si la familiile sarace din sat. Totul poate fi verificat. Dar aici nu au nicio legatura cu copacii. Totul este politic. Printre cei care fac scandal sunt persoane care vor sa puna mana pe conducerea Primariei. Au candidat impotriva mea si au pierdut. Asa vor ei sa fie numai scandal in comuna. Daca au ajuns sa ii agreseze pe angajati si sa incerce sa-i omoare, inecandu-i… Sunt si martori si sunt depuse reclamatii si la politie. Vlad Petronel, Ardeleanu Georgel si Ioan Cazanel sunt cei care provoaca astfel de scandaluri. Nu au decat sa faca referendum, dar va zic eu ca ar trebui sa fie preocupati de contrabanda de alcool si tigari pe care fac bani. Odata si odata se infunda afacerile astea murdare”, a declarat, iritat de ceea ce se intampla, primarul comunei, Vasile Baciu. La fata locului au aparut imediat si acuzatorii. Acestia l-au luat la rost pe primar si l-au intrebat de unde a obtinut acordul pentru taierea copacilor. Cei aproximativ sase membri nemultumiti, prezenti la fata locului, au cerut edilului sa le prezinte actele doveditoare ca pamantul este in proprietate publica. „Trebuia sa taie copacii de pe albia paraului. Dar el, cu oamenii de la primarie, au taiat de pe mal, de pe peretele care sprijina malul paraului si au taiat si de sus, de unde incep proprietatile private. Dumnealui nici nu stie ce inseamna albia unui parau”, au spus cei din grupul de nemultumiti. 

 

Astfel ca cetatenii sunt dispusi sa faca referendum pentru a-si schimba primarul datorita faptului ca a taiat copacii. Iar edilul sef a spus ca le va arata actele doveditoare celor care au facut scandal si ca in acelasi timp asteapta ca autoritatile sa-si faca datoria, vizavi de agresiunile grupului respectiv fata de oamenii sai din primarie. „Sunt legi care trebuie respectate. Mai mult, tot ei au taiat ilegal in zona copaci si acum dau vina pe pe noi. Multi dintre cei care fac scandal au probleme cu politia. Ar trebui sa-i inchida pentru ce au facut”, a mai spus primarul. 

 

Potrivit agentilor de politie, in acest caz s-a intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de lovire si ultraj contra bunelor moravuri si se fac cercetari pentru a se stabili cu exactitate modul in care s-a produs evenimentul. In functie de rezultate, se vor lua masuri.

 

bzi.ro