Scandal în comuna Rediu! Se cere referendum pentru demiterea primarului Ciprian Grosu

/

În comuna ieșeană Rediu ar putea ave aloc un referendum pentru demiterea primarului (încă USR) Ciprian Grosu. Mai mulți localnici vor să inițieze procedurile ca Ciprian Grosu să fie demis din funcție înainte de finalul mandatului 2020-2024.

Dispută în comuna ieșeană Rediu din cauza primarului Ciprian Grosu. În continuare la USR, Ciprian Grosu cochetează cu o intrare la PNL în perspectiva alegerilor locale de anul viitor.  Cu toate acestea, primarul comunei din zona metropolitană Iași a continuat să atragă antipatii, iar unii locuitori au arătat că se impune organizarea unui referendum pentru demiterea sa din funcție. Culmea, pentru ca Grosu să poată fi demis este nevoie de semnătura mai multor persoane din comună, mai multe chiar decât cele care i-au acordat votul la alegerile locale din 2020.

Referendum pentru demiterea primarului din Rediu

Un bărbat din Rediu, care se recomandă expert în cadrul Ministerului Justiției, Bogdan Răduc, a explicat și cum se poate ajunge la referendum.

„Astfel, in data de 30.06.2023 am solicitat Autorității Electorale Permanente să-mi comunice numărul exact al persoanelor înscrise în Listele Electorale pentru fiecare sat în parte. Paradoxal, sunt necesare 1.703 semnături pentru a putea înregistra cererea de organizare a referendumului pentru demiterea unui primar ales cu 1.188 de voturi. Până în prezent, numărul persoanelor care sunt nemulțumite de prestația primarului Grosu de până acum este mai mare decât numărul persoanelor care l-au votat”, a menționat Bogdan Răduc pe pagina sa de socializare.

Campanie de semnături pentru referendum

Inițiatorul demersului a menționat că a fost contactat de mai multe persoane din comună pentru strângerea de semnături.

„Un număr foarte mare de persoane care l-au votat regretă alegerea făcută și sunt dispuse să contribuie la îndreptarea situației, îmbrățisând acest demers democratic. În ultimele două săptămâni, m-au căutat oameni pe care nu i-am cunoscut până acum, și care s-au oferit voluntari pentru strângerea de semnături. Le mulțumesc!”, a mai spus Bogdan Răduc.

Ironii la adresa primarului Grosu

Disputele politice din comuna Rediu continuăs să stîrnească polemici și la trei ani de la alegerile locale.

„Am constatat atât eu, dar mi-au semnalat mai mulți cetățeni un lucru perfect normal, dar senzațional pentru Primăria comunei Rediu: începând din 30 iunie, ușa primăriei a rămas deschisă în timpul programului, un extinctor de incendiu fiind amplasat acolo ca nu cumva vântul sau vreun rău intenționat să blocheze accesul cetățenilor! Consider că multe doamne și domnișoare doresc să afle care este atitudinea pe care o va adopta doamna Cosette Chichirău privind conduita pe care domnul primar o adoptă în timpul exercitării funcției de demnitate publică”, a mai spus Bogdan Răduc.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Mai multe străzi din Iași vor fi modernizate! Iată lista completă a primăriei

URMĂTORUL ARTICOL

Scandal la un centru social din comuna Prisăcani. Prefectul județului a fost implicat

Ultimele știri de la Actualitate