Scandal la Iasi. Moldovenii care asteptau sa depuna actele pentru cetatenia romana s-au luat la bataie

Scandal in toata regula ieri dimineata la Iasi, unde peste 170 de moldoveni asteptau sa intre in Prefectura ca sa depuna actele pentru obtinerea cetateniei romane. Cum in ultima perioada, acolo se inghesuie multa lume, inca din weekend oamenii asezati la coada au facut o lista. Tocmai de aceea a inceput tot scandalul: in busculada de la deschiderea institutiei, unii au rupt lista veche, altii au sarit la bataie. 
Moldoveni veniti si cu 48 de ore inainte de a se deschide ghiseele, au sarit ca arsi cand le-a fost contestata ordinea de pe lista. Si au vrut sa-i trimita la coada pe cei care se impingeau cu putere in fata. In tot scandalul, jandarmii abia i-au linistit pe oameni.
Moldovenii stau atat de mult la coada, incat unii si-au facut patul in masina.
Aceasta tanara cu doi copii, profesoara din  tara noastra, s-a asezat la rand in urma cu doua zile pentru a fi sigura ca isi va depune actele luni dimineata. Spera ca, odata ce va deveni cetatean roman, sa poata incepe o viata mai buna in vestul Europei.
Autoritatea Nationala pentru Cetatenie are la Iasi doar doua ghisee, care pot procesa intr-o zi cel mult 100 de dosare. Dar solicitarile sunt de doua ori mai multe. Tot din cauza numarului enorm de cereri, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie din Romania a anuntat astazi ca in perioada 11-23 decembrie,  biroul de depunere a dosarelor de la  Bucuresti va avea program mai intens. Orarul va fi de luni pana joi de la ora 8.30 pana la 16.30, iar vineri pana la 13.30.Pana acum, zilele de depunere a dosarelor erau miercuri si joi. Dosarul pentru obtinerea cetateniei romane poate fi depus si la Consulatul de la Chisinau, avand o programare prealabila.
sursa: protv.md

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Dan Sova, arestat preventiv

URMĂTORUL ARTICOL

Inca un deces la Colectiv. Bilant sumbru: 62 de morti

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in