Scandal la un centru social din comuna Prisăcani. Prefectul județului a fost implicat

În perioda 10-15.07.2023 CJPC Iași a desfășurat acțiuni de control la cămine de bătrâni, cămine de copii, de persoane cu dizabilități sau alte tipuri de centre sociale pentru copii sau adulți aflați în dificultate. Au fost verificate, în comisii mixte, un număr de 72 de locații din care la un număr de 59 au fost constatate abateri de la legislatia privind protectia consumatorilor.
Principalele abateri sunt:
– Materii prime fără etichete cu elemente de identificare si caracterizare;
– Proceduri nesigure de lucru la blocul alimentar;
– In spațiile de cazare: porțiuni degradate de gresie/parchet, lipsa plaselor de insecte la geamuri, țevi cu rugine sau murdărie, saltele fără huse de protecție și lenjerii uzate, mobilier vechi, igrasie in băi, lipsă covorașe antiderapante
– Neafișare program de vizită, neafișare tarife aferente serviciilor prestate
La CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ‘ BUCIUM’: Condiții igienico-sanitare improprii la blocul alimentar: paviment, plafon, pereți, parțial cu mucegai, infitrații. Chiuveta cu scurgere defectă, iar peretele de sub chiuvetă necesită reparații. Lămpile din plafon neigienicate. Tigările din blocul alimentar – murdare și neigienizată. O împământare necesită remediere. Frigider depreciat și exfoliat, Intr-un singur spațiu de depozitare, pe plafon sunt zone cu inflitrații si mucegai.
La acesta s-a aplicat amenda de 3000 lei și s-a dispus oprirea temporara a prestarii serviciului.
La MACARESTI a fost verificat un centru care are ca obiect de activitate centru de ingrijire persoane fizice insa unii dintre beneficiarii acestuia au incheiate contracte de prestari servicii cu o persoana fizica iar restul au mutatii la acea adresa. S-a transmis adresa catre IPJ Iasi-Serviciul Investigatii a Cristiminalitatii Economice deoarece sunt activitati ce exced competentetei CJPC Iasi.
Au fost aplicate pana in acest moment un numar de 15 avertismente si 7 amenzi in valoare de 22000 lei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Scandal în comuna Rediu! Se cere referendum pentru demiterea primarului Ciprian Grosu

URMĂTORUL ARTICOL

Bani după bani pentru regele asfaltului! Firma lui Echimov a dat lovitura în afaceri pe fonduri publice

Ultimele știri de la Actualitate