ULTIMĂ ORĂ:

Scandalos! Mafia alimentara se joaca cu vietile romanilor. Profit de sute de milioane de euro din afacerea cu carne stricata

Scandalos! Mafia alimentara se joaca cu vietile romanilor. Profit de sute de milioane de euro din afacerea cu carne stricata
Citit : 11 views Comentariu

Procurorii DIICOT au descins miercuri la mai multe firme care reambalau carne stricată şi o introduceau din nou în magazine. Din această afacere, mafia alimentară a scos un profit de peste 100 de milioane de euro.

 

 

Carnea era importată prin firme din Uniunea Europeană şi adusă în depozitele din Bucureşti. Aici, data expirării era modificată, carnea era reambalată, apoi trimisă în magazine.

 

Peste 100 de controale s-au făcut la mai multe depozite de carne din Bucureşti, Iaşi, Bistriţa şi Cluj.

 

„Au fost identificate cinci TIR-uri a câte 20 de tone, în total, 100 de tone de macrou, cu încadrare a termenului, dar cu caracteristici necorespunzătoare ale produsului. Toate aceste produse ajungeau în supermarketuri”, a declarat preşedintele interimar al ANPC, Marius Alexandru Dunca.

 

„Când există evaziune fiscală şi încă e foarte mare, e posibil ca marfa necontrolată să fie pusă în vânzare. Singurii vinovaţi sunt cei care practică evaziunea fiscală şi care, dincolo de câştigul personal, pun în pericol vieţile oamenilor”, a spus Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.