crin_antonescu_schengen

Scandalul Schengen ia amploare: ministrul de Interne Radu Stroe replica „Germania a pierdut ocazia sa taca”; presedinele PNL Crin Antonescu il aproba

La numai o zi dupa ce Germania a anuntat, prin ministrul de Interne, ca se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, omologul sau roman Radu Stroe reactioneaza dur.
Ads by INTERNET PROTV
„Germania a pierdut ocazia sa taca. Urma sa se exprime in JAI. Pacat. La MAI exista o vorba: ‘trebuie sa pastrezi limita legitimeii aparari’. Ministrul a depasit limita legitimei aparari. Pacat. Noi am facut ce trebuia pentru a intra in Schengen. Lasam Germania sa gaseasca momentul cand va considera ea sa ne lase in Schengen” a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe, conform Gandul, care citeaza Realitatea TV.
Atitudinea ministrului roman de Interne este sustinuta si de co-presedintele USL, Crin Antonescu. Intrebat de jurnalisti daca are ceva sa-i reproseze lui Radu Stroe, presedintele liberal a raspuns scurt: „Nu”.
„De ce nu ne-am pune problema ca poate ministrul de interne al Germaniei s-a pripit anuntand public o pozitie pe care era normal sa o anunte, pentru ca este dreptul domniei sale sa o aiba la Consiliu.” – a intrebat, retoric, Crin Antonescu.
Pe de alta parte, Antonescu a tinut sa precizeze ca, desi aderarea Romaniei la Spatiul Schengen ramane in continuare un obiectiv, acesta nu este neaparat prioritar.
„Noi suntem convinsi ca Romania a indeplinit, si nu de acum, ci de mai multa vreme, tot ceea ce trebuia sa indeplineasca in conformitate cu acquis-ul pentru Schengen si ca deci, in conformitate cu conditiile tratatului, nu conditii puse de noi, acest lucru trebuie asa se discute si merita o decizie, si o decizie favorabila. De asemenea, sunt perfect solidar cu pozitia ministrului de Externe prin care daca cineva doreste sa blocheze discutarea si luarea acestei decizii trebuie sa aduca niste argumente si ca aceste argumente este normal sa fie cerute, Romania are dreptul sa le ceara.
Cat este aderarea la Spatiul Schengen de prioritara, asta putem sa discutam. Am mai spus, din punctul nostru de vedere n-a fost niciodata prima prioritate a Romaniei, dar sigur ca ramane in continuare un obiectiv, pentru ca dorim acest lucru, pentru ca am cheltuit foarte multi bani in acest scop, pentru ca am facut niste eforturi de toate felurile, si organizatorice si tehnice si diplomatice si sigur ca este un scop care trebuie atins.” – a declarat Crin Antonescu.
La numai o zi dupa ce Germania a anuntat, prin ministrul de Interne, ca se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, omologul sau roman Radu Stroe reactioneaza dur.

La numai o zi dupa ce Germania a anuntat, prin ministrul de Interne, ca se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, omologul sau roman Radu Stroe reactioneaza dur.
„Germania a pierdut ocazia sa taca. Urma sa se exprime in JAI. Pacat. La MAI exista o vorba: ‘trebuie sa pastrezi limita legitimeii aparari’. Ministrul a depasit limita legitimei aparari. Pacat. Noi am facut ce trebuia pentru a intra in Schengen. Lasam Germania sa gaseasca momentul cand va considera ea sa ne lase in Schengen” a declarat ministrul de Interne, Radu Stroe, conform Gandul, care citeaza Realitatea TV.Atitudinea ministrului roman de Interne este sustinuta si de co-presedintele USL, Crin Antonescu. Intrebat de jurnalisti daca are ceva sa-i reproseze lui Radu Stroe, presedintele liberal a raspuns scurt: „Nu”.”De ce nu ne-am pune problema ca poate ministrul de interne al Germaniei s-a pripit anuntand public o pozitie pe care era normal sa o anunte, pentru ca este dreptul domniei sale sa o aiba la Consiliu.” – a intrebat, retoric, Crin Antonescu.Pe de alta parte, Antonescu a tinut sa precizeze ca, desi aderarea Romaniei la Spatiul Schengen ramane in continuare un obiectiv, acesta nu este neaparat prioritar. „Noi suntem convinsi ca Romania a indeplinit, si nu de acum, ci de mai multa vreme, tot ceea ce trebuia sa indeplineasca in conformitate cu acquis-ul pentru Schengen si ca deci, in conformitate cu conditiile tratatului, nu conditii puse de noi, acest lucru trebuie asa se discute si merita o decizie, si o decizie favorabila. De asemenea, sunt perfect solidar cu pozitia ministrului de Externe prin care daca cineva doreste sa blocheze discutarea si luarea acestei decizii trebuie sa aduca niste argumente si ca aceste argumente este normal sa fie cerute, Romania are dreptul sa le ceara.Cat este aderarea la Spatiul Schengen de prioritara, asta putem sa discutam. Am mai spus, din punctul nostru de vedere n-a fost niciodata prima prioritate a Romaniei, dar sigur ca ramane in continuare un obiectiv, pentru ca dorim acest lucru, pentru ca am cheltuit foarte multi bani in acest scop, pentru ca am facut niste eforturi de toate felurile, si organizatorice si tehnice si diplomatice si sigur ca este un scop care trebuie atins.” – a declarat Crin Antonescu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Suspendare record pentru Jivko Milanov, capitanul CFR Clu: acesta va sta suspendat noua etape

URMĂTORUL ARTICOL

Senatorul Dumitru Oprea trage semnalul de alarma: in Iasi nu se mai poate respira pentru ca a crescut prea mult nivelul de noxe

Ultimele știri de la Actualitate