Schimbarea la fata a Teatrului National Iasi! Vezi detalii

 

 

 

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) din Iasi a aprobat studiul de impact asupra mediului pentru proiectul desfasurat de primarie in centrul Iasului.

Este vorba de amenajarea unei parcari cu 320 de locuri in fata Teatrului National. Studiul a mai fost depus si anul trecut, insa nu a fost aprobat din cauza ca nu erau respectate toate conditiile privind impactul asupra mediului. 

 

Proiectul de 8,2 milioane de lei prevede ca deasupra acestei parcari sa fie construit un nou parc, pe aceeasi suprafata. Pe data de 27 mai va fi organizata o dezbatere publica pe aceasta tema. „Din punct de vedere al APM Iasi, nu sunt probleme, iar studiul a fost aprobat. Proiectul final a suferit modificari si au fost solutionate problemele privind ventilatia pentru evacuarea noxelor din parcarea subterana. Vor ramane mai multe alei umbrite cu copaci mari, care sa asigure umbra cea mai mare parte din zi, de aceea vor fi plantati copaci cat mai inalti, din toate speciile. Liniamentul de platani ramane, deci copacii nu vor fi taiati de pe nicio alee. Populatia poate sa-si exprime punctul de vedere in cadrul dezbaterii publice ce va avea loc luna viitoare”, a declarat Victor Bogdan Davideanu, director executiv in cadrul APM Iasi. 

Spatiul cuprins intre Mitropolie, Primarie si Teatrul National va intra apoi in reamenajare. Se vor planta unele specii noi de arbori si vor fi pastrati platanii. Specii precum teii, marul ornamental, tuia, tufisuri sau pin rosu vor fi plantati in noul parc.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Atentie ieseni! Datorita santierelor din oras vor aparea modificari in cazul mijloacelor de transport in comun. Vezi ce modificari vor aparea si in ce zone

URMĂTORUL ARTICOL

La Iasi se simte deja atmosfera de Paste prin decoratiunile care au umplut orasul! Nu ratati o plimbare gratuita cu „Tramvaiul cu iepurasi”

Ultimele știri de la Actualitate