Se comemoreaza 90 ani de la moartea regelui Ferdinand I

Autoritatile iesene vor comemora in aceste zile implinirea a nouazeci de ani de la trecerea in nefiinta a Regelui Ferdinand I al Romaniei. In cursul zilei de joi, 20 iulie, in municipiu vor avea loc o serie de manifestari la care accesul publicului va fi liber.

„Joi, 20 iulie, vom comemora 90 de ani de la trecerea în eternitate a Majestatii Sale Regele Ferdinand I. Primaria Municipiului Iasi, prin Compartimentul Centenar, în colaborare cu Ateneul din Iasi si Brigada 15 Mecanizata „Podu Înalt” organizeaza cu aceasta ocazie seria de manifestari privind comemorarea Regelui Ferdinand I Întregitorul, care va include mai multe evenimente”, au aratat reprezentantii municipalitatii iesene.

Astfel, de la ora 11:30 va avea loc dezvelirea unei placi comemorative la sediul Brigazii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, iar de la ora 12:30 va avea loc un Te Deum la bustul Regelui Ferdinand I Întregitorul de pe aleea sediului Brigazii 15 Mecanizate.

La ora 17:00 la Ateneul din Iasi va avea loc lansarea volumului scris de prof.dr.univ. Ion Bulei intitulat „Bunul nostru rege: Ferdinand”, iar de la ora 18.00 se va desfapura vernisajul expozitiei „Regele Ferdinand, regele capitalei rezistentei pâna la capat”. Aceasta actiune se va derula tot la Ateneul din Iasi.

 

 

Sursa: BZI

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iohannis: Le recomand cu multa caldura pesedistilor sa mearga acasa

URMĂTORUL ARTICOL

Taxa pentru depozitarea deseurilor la groapa de gunoi a fost eliminata

Ultimele știri de la Social

Scandal la UAIC Iasi

Conducerea celei mai prestigioase institutii de invatamant superior din Iasi a luat o decizie radicala in