Se închide centrul Iașului. Restricții de circulație din cauza campionatului mondial de jocuri pe calculator

/

Astăzi, 25 august 2023, începe Digital Throne, care transformă Municipiul Iași în capitala mondială a sporturilor electronice. Peste 300 de drone, un spectacol de video mapping, proiecţii speciale prin care eroii digitali prind viaţă pe Palatul Culturii sunt organizate în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului Digital Throne, care va avea loc în această seară, de la ora 21.30, în Piața Palatului.

 

În cadrul Digital Throne va fi organizată şi cea de-a XV-a ediţie a Campionatului Mondial de Esports, care își propune să fie și cea mai amplă de până acum. La Campionat participă 700 de jucători din peste 120 de ţări.

 

Armin Van Buuren, Tujamo, Lost Frenquencies, Tom Odell, JP Cooper, Delia, BUG Mafia şi mulţi alţi artişti vor urca pe scena de la Palatul Culturii în cadrul ceremoniei de închidere, în perioada 1 – 3 septembrie, când finalele de la diversele probe ale Campionatului vor fi urmate de concerte.

 

În cele 10 zile ale festivalului Digital Throne vor fi organizate și alte evenimente, precum Comic Con, pentru prima oară la Iași (25 – 27 august), dar și talk-uri zilnice despre industria de esports și alte teme conexe, atât în zona Palatului Culturii, pe bulevardul Ștefan cel Mare și în alte spații din Zona Centrală.

Datorită numărului mare de persoane care vor participa la Digital Throne și, în special, la competițiile și concertele din cadrul ceremoniei de închidere, Primăria Municipiului Iași va impune o serie de retricții de circulație și nu numai.

Printre străzile pe care vor fi impuse restricții de circulație se numără strada I. C. Brătianu și tronsonul deschis traficului rutier din bulevardul Ștefan cel Mare (ca în zilele de weekend), precum și strada Anastasie Panu, între intersecția cu strada Sf. Lazăr și strada Palat.

Totodată, din aceleași considerente și potrivit  art. 5, alin. 2 din Legea nr. 60 / 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, Primăria Municipiului Iași anunță că nu va autoriza niciun alt eveniment public (târguri, festivaluri, manifestații, adunări) în zonele menționate în perioada 1 – 3 septembrie 2013. Orice alt eveniment propus pentru zonele în care se defășoară Digital Throne va putea fi autorizat după data de 4 septembrie 2023.

Găsiți toate detaliile despre Digital Throne, Campionatul Mondial de Esports de la Iași, concerte și celelalte evenimente pe pagina oficială: https://www.facebook.com/digitalthroneiasi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Ultimii pași pentru centura ușoară a Iașului! Bani în plus dați de CJ pentru investiția de peste 53 milioane euro

URMĂTORUL ARTICOL

Prietenii PNL au dat lovitura la Podu Iloaiei pe consultanță cu piste de biciclete! Zeci de mii de euro pentru firmele apropiate de partid

Ultimele știri de la Actualitate