Se intoarce gerul!

Luni, valorile termice sunt in scadere, iar valorile termice vor fi cuprinse intre -5 grade in depresiuni si 2-3 grade izolat in partea de sud si vest a tarii. Cerul va fi temporar noros si va ninge local in Moldova, Transilvania dar si la munte. In restul teritoriului, ninsorile se vor semnala cu totul izolat. Vantul va avea intensificari in nord-est, centru si sud-vest, iar la munte va sufla tare, viscolind si spulberand ninsoarea. Rafale ale vantului se vor semnala temporar si in restul zonelor, dar pe arii mai restranse si la cote mai reduse.

BUCURESTI

În Bucuresti, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa, -6…-4 grade, chiar mai putin în zona preoraşeneasca, spre -8 grade. Temperatura maximă va fi de 0…2 grade.

MUNTE + STRAT DE ZAPADA

La munte valorile termice vor fi în scădere, astfel încât vremea va deveni geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va prezenta înnorări temporare şi local va ninge, în general slab cantitativ în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali şi pe arii mai restrânse în restul masivelor. Vântul va continua sã sufle tare, viscolind şi spulberând zăpada. Vor fi – 7 grade la Paltinis, Predeal, -8 la Sinaia, -9 la Seemnic, -14 pe Ceahlău Toaca.

Stratul de zapada masoara 70 de cm la Ceahlăau Toaca, 48 la Paltinis, 56 la Semenic, 44 la Sinaia, 33 la Predeal si 21 la Stana de Vale.

VREMEA pe 2 zile

Marţi, temperatura continua să scadă, astfel că vremea va deveni deosebit de rece, geroasă dimineata în depresiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -10 grade în estul Transilvaniei şi 2 grade în Oltenia la Drobeta Turnu Severin. Va mai ninge slab, pe arii restrânse în est, centru şi sud, precum şi în zona de munte. Vântul va avea intensificări îndeosebi în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi zona de munte, unde va mai spulbera zăpada.

În capitală, vremea se va răci. -9 grade dimineaţa şi o maximă în jurul valorii de -2 grade. Trecător va fulgui. Miercuri va fi ger mai ales dimineaţa în toate regiunile iar în depresiunile transilvaniei unde maximele sunt de -13,-12 grade va fi ger pe tot parcursul zilei. Cele mai mari maxime, -2 grade se vor inregistra izolat, în sud-vest la Drobeta Turnu Severin. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare dimineaţa în sud-estul extrem si spre seară în nord-vest, dar numai izolat vor fi condiţii de fulguială. Vântul va mai avea unele intensificări pe litoral şi în zona montană înaltă. În zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceaţă, asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineaţa când se vor înregistra -13, -11 grade. Maxima zilei, semnificativ mai scăzută faţă de ziua precedentă, va avea fi de -8…-7 grade. 

REGIUNI

În regiunile intracarpatice, cerul va fi temporar noros şi va ninge local in Transilvania şi la munte unde şi vântul va avea intensificări. Temperatura este în scădere. Maximele sunt în general între -2 si 2 grade, mai coborite in estul Transilvanmiei pâna la -4, -5 grade.

Şi în sudul ţării, cerul este temporar noros dar conditiile de ninsoare sunt reduse. Maximele în scădere uşoară, sunt încă pozitive dar nu mai mari de 3 grade la Târgu Jiu şi Giurgiu.

În Dobrogea, vreme asemanatoare : nori si izolat citiva fulgi de zapada dar si putin soare si maxime de 2..3 grade.

În Moldova, ninge local şi vântul se intensifică în special in partea de nord a regiunii. Maximele sunt in apropiere de zero grade: -1 grad la Suceava, 0 in Bacau, +1 grade la Iasi, Focsani si Tecuci.


TENDINTA

Vremea este în ameliorare din punctul de vedere al precipitaţiilor. Ninge din ce in ce mai slab si mai rar si soarele isi face loc astfel ca pe miercuri putem vorbi chiar de o vreme in general frumoasa. Numai ca pe circulatia atmosferica, direct dinspre nord, ce se va instala chiar de astazi, ajung in tara noastra mase de aer deosebit de rece, reprezentate de nuantele de albastru inchis. Vremea se va raci deci din nou si se va instala gerul treptat in toata tara. Mijlocul saptaminii vine asadar cu minime sub –10 grade iar in depresiuni sub –25 de grade. In ultimele 2-3 zile ale saptaminii, masa de aer rece incepe sa se retraga catre est si lasa loc unui aer mai cald, in verde-galben pe harta, care va aduce regimul termic din nou la normal.

 

sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Elevii se întorc la şcoală. Când vor avea următoarea vacanţă

URMĂTORUL ARTICOL

Echipajele ISU au derulat 9.700 de misiuni in perioada sarbatorilor

Ultimele știri de la Eveniment