Se redeschide parcarea de la Aeroportul Iași! Șoferii vor fi însă descurajați: se dublează prețul de staționare

/

Parcarea de la Aeroportul Internațional Iași se va redeschide de la finalul săptămânii, după ce vreme de câteva luni a fost închisă pentru lucrările la noul terminal T4. Din luna mai și până în septembrie, parcarea a fost închisă pentru extinderea acesteia. Conform celor de la aeroport, pentru început vor fi disponibile 140 de locuri. Totuși, pentru descurajarea șoferilor de a staționa mult, aeroportul va percepe un tarif dublu față de cel actual, de 10 lei pe oră.

De la finalul acestei săptămâni se va redeschide parțial parcarea de la Aeroportul Internațional Iași. Pentru început vor fi disponibile 140 de locuri. Parcarea se va redeschide din 16 septembrie, după ce a fost închisă începând cu data de 8 mai pentru extinderea acesteia, dar și pentru lucrările la noul terminal T4. Totuși, conducătorii auto vor avea parte de o surpriză neplăcută dacă vor să staționeze mai multe ore în fața terminalelor de la Aeroportul Internațional Iași.

Descurajare din start pentru șoferi! Tarif dublu la parcare

Reprezentanții aeroportului au spus că tariful pe oră se va dubla, astfel încât șoferii vor plăti 10 lei pe oră, în loc de 5 lei pe oră, ca până acum. Scopul este totuși descurajarea acestora de a-și lăsa mașinile în parcare vreme îndelungată.

„Vă informăm că, începând cu data de 16 septembrie a.c., noua parcare de la Aeroportul Iași va fi dată parțial în folosință, ceea ce înseamnă ca nu va mai fi limitat accesul auto spre și dinspre aerogară. Pentru început, vor fi disponibile pentru public, 140 de locuri în fața terminalului T3. Parcarea va fi de scurtă durată. În ceea ce privește tarifele, avem în vedere majorarea acestora la 10 lei /oră”, au spus cei de la Aeroportul Iași.

Parcare de 600 locuri la Aeroportul Iași

Noua parcare de la Aeroportul Iași va avea 600 locuri la final. Până la finalizarea lucrărilor, vor mai fi date în folosință treptat alte 140 locuri.

„La finalul acestei luni, când va fi gata și a treia etapă a lucrărilor la parcare, vom putea oferi încă 140 de locuri în fața noului terminal (T4). Tot atunci vor fi finalizate lucrările din zona terminalului T1.  Lucrările la parcarea de aproximativ 600 de locuri vor continua în paralel cu reconfigurarea căilor de acces în fața terminalelor”, au mai menționat cei de la Aeroportul Iași.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Campanie electorală la CJ: Microbuze școlare de 5 milioane euro în Iași! Nu se știe care localități vor primi mașinile!

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria Iaşi bagă 400 mii euro să doteze un monument istoric! Clădirea a fost reabilitată cu 3 milioane euro şi va avea peste 300 mii exponate

Ultimele știri de la Actualitate