Secretarul comunei Valea Seaca, Valeriu Nistor a fost alungat din primarie dupa ce a incalcat legea in mai multe randuri

 

 

 

O primarie din judetul Iasi se afla in centrul unui scandal urias. Secretarul comunei a infuriat un intreg Consiliu Local, pentru ca nu a pus in aplicare mai multe hotarari luate de acest for.

Secretarul comunei Valea Seaca, Valeriu Nistor, a ajuns sa fie anchetat si de Comisia de Disciplina a Secretarilor din cadrul Prefecturii Iasi, in urma mai multor plangeri venite atat din partea alesilor locali, cat si a unor localnici. 

 

Oamenii se plang de abuzurile pe care Nistor le face de cativa ani de zile, fara ca cineva sa sesizeze acest lucru si sa se deschida o ancheta impotriva secretarului. Conform alesilor locali, Nistor isi face de cap impreuna cu primarul, cei doi trecand de multe ori peste litera legii. „Am depus mai multe adrese la Prefectura Iasi, in care am aratat neregulile pe care le face secretarul comunei Valea Seaca. Dumnealui a savarsit mai multe abateri. Am cerut de mai multe ori convocarea Consiliului Local, prin care sa ni se prezinte patrimoniul localitatii, un raport al Curtii de Conturi. Nu a validat nici macar mandatul unor alesi locali, nu-si pune stampila pe documente, asa cum ar trebui, si elibereaza autorizatii de constructii fara avizul institutiilor de profil”, a spus Cristian Ungureanu, unul din cei care au reclamat abuzurile lui Nistor. In Valea Seaca, raportul de forte in Consiliu Local este net favorabil PSD, formatiune care dicteaza toate hotararile in plen. „Hotararile CL nu sunt aduse la cunostinta opiniei publice, desi asa spune legea. Reprezentantii partidelor PC, PNL si PDL nu au fost niciodata acceptati ca sa fie presedinti de sedinta. Iar acestea nu sunt decat o parte a abuzurilor pe care le face secretarul”, a spus si Ioan Radu, un alt ales local din Valea Seaca. Consilierii locali au fost de mai multe ori la Prefectura, pentru a discuta cu cei din conducerea institutiei, despre sanctionarea lui Nistor. „Am primit o sesizare din partea a doi consilieri din Valea Seaca in privinta activitatii secretarului primariei. Sesizarea a fost inregistrata la Comisia de Disciplina, iar in cadrul acesteia vom analiza si verifica cele semnalate”, a spus subprefectul Bogdan Abalasi.

 

bzi.ro

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Iata rezultatele inregistrate in partidele disputate, marti si miercuri (10,11 decembrie 2013), in ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor

URMĂTORUL ARTICOL

Prima zapada cazuta in Iasi a adus si primele probleme pe drumurile nationale si cele judetene

Ultimele știri de la Actualitate