Secretul micilor perfecți pentru 1 Mai

Pentru a face pastă de mici aveți nevoie de carne mai grasă, o supă de vită, dar și de bere, bicarbonat sau condimente. Amestecul trebuie lăsat mai multe ore la frigider pentru a absorbi aromele, iar micii se gătesc la foc mare.

Micii sunt nelipsiți de pe grătarul românilor. Dacă nu doriți să îi cumpărați din comerț, îi puteți prepara acasă după proriiul gust. În mod normal, micii trebuie să conțină grăsime. Puteți folosi și carne slabă, dar trebuie să știți că nu vor fi la el de suculenți. Cei mai buni mici se fac din carne de porc amestecată cu vită sau din carne de porc amestecată cu oaie. Proporția este 50%-50%.

Trucuri pentru cei mai buni mici

Pentru gust extraordinar carnea trebuie tocată proaspăt. Micii au nevoie de lichide cum ar fi berea, dar și de bicarbonat de sodiu pentru o textură perfectă. Un alt secret este supa de vită. Se adaugă în amestecul de carne și dă un gust deosebit. Din pasta de mici nu trebuie să lipsească condimentele, după gustul fiecăruia însă sunt anumite ingredinte obligatorii.

Un at truc de care trebuie să țineți cont este acela că nu trebuie să gătiți micii imediat după ce ați preparat amestecul. Lăsați-l 2-4 ore la frigider să se odihnească și să acumuleze toate aromele. Micii trebuie gătiți la foc mare și întorși de mai multe ori.

Mod de preparare

Carnea se toacă mărunt în mașina de tocat, iar dacă vreți o pastă fină puteți să o mai mărunțiți încă o dată la robotul de bucătorie. Apoi adăugați supa de vită, berea și bicarbonatul și amestecați bine până când totul devine o pastă. Nu uitați la final să adăugați și condimentele.

După ce carnea s-a odihnit 2-4 ore, ungeți-vă palmele cu ulei și modelați micii. Dacă ați făcut prea multă pastă de mici o puteți congela, dar pentru maxim trei luni. La frigider, amestecul de carne de mici se ține maxim 2-3 zile

Ingredientele necesare

500 g carne tocată de vită cu grăsime

500 g carne de porc grasă

180 ml de supă de vită

50 ml de bere

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de sare

2-3 căței de usturoi pastă

1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt

1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional)

1/2 linguriță de praf de coriandru (opțional)

1/4 linguriță de chimen măcinat (opțional)

1/4 linguriță de piper măcinat

1/2 linguriță de piper cayenne sau fulgi de ardei iute (opțional).

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Papa Francisc s-a întâlnit cu 10.000 de tineri pe Arena Națională din Budapesta

URMĂTORUL ARTICOL

Tentativă de asasinat în Bulgaria. Ținta: procurorul general

Ultimele știri de la National