Ședință de Consiliu Local La Primăria Iași! Nici un cuvânt despre noul viceprimar

/

Consilierii locali vor avea o nouă ședință de plen în cursul săptămânii viitoare, pe 29 noiembrie 2023. În cadrul ședinței un nou consilier local va depune jurământul, în vreme ce aleșii vor lua act de demisia altor doi. Totodată, nimic însă despre noul viceprimar al municipiului Iași, după ce Cezar Baciu și-a pierdut mandatul. 

Plenul Consiliului Local al municipiului Iași se va reuni în cursul săptămânii următoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care o serie de rectificări bugetare, aprobarea unor planuri urbanistice zonale, numirea unor cetățeni de onoare ai municipiului Iași, dar și unele mici proiecte de investiții în oraș. Ședința ordinară va duce și la numirea unui nou consilier local, dar și la aprobarea cererilor de demisie depuse de doi consilieri locali din cadrul Uniunii Salvați România (USR).

Noi cetățeni de onoare ai municipiului Iași

Consilierii locali vor lua act de încetarea mandatelor lui lulian Husanu și Maria Carcea, ca urmare a demisiei acestora de luna anterioară. De asemenea, în cadrul ședinței va fi aprobată numirea lui Emanuel Zanoschi (USR), acesta urmând a depune jurământul. În cadrul ședinței vor fi aprobate unele proiecte privind acordarea titlurilor de cetățeni de onoare ai Iașului. Este vorba de Dragoș Nelersa, președintele Asociației Scriitorilor Israelieni și Limbă Română. Un alt cetățean de onoare propus este loan Grădinaru, luptător anticomunist, participant la revolta din 1987 de la Brașov. O altă propunere îl vizează pe Moshe Groper, membru al Comunității Evreiești și consilier al primarului Mihai Chirica. O altă propunere este cea pentru profesorul transvilnănean llie Șandru. O altă propunere este cea pentru profesorul Vlad Ungureanu, acesta contribuind la dezvoltarea șahului în România și peste hotare.

Noi proiecte de hotărâre discutate în Consiliul Local Iași

Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte de hotărâre.

Consilierii locali vor discuta despre mandatarea A.G.A. a Societății Compania de Transport Public lași SA, pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 296/2023, privind unele masuri fiscal- bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung. Pe ordinea de zi va mai figura un proiect privind modificarea Contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de utilitate publica încheiat cu SC Ecopiața SA”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Proiecte pentru locuințe în zona Grădinari

Consilierii locali vor mai avea de analizat și alte proiecte de hotărâre în cadrul ședințșei ce va avea loc pe 29 noiembrie la Palatul Roznovanu.

Pe ordinea de zi va figura un proiect de hotărâre privind aprobarea bilanțului termoenergetic al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul lași și a pierderilor tehnologice aferente retelelor de transport și distribuție a energiei termice produsă în cogenerare și a pierderilor tehnologice pentru centralele termice și a rețelelor de distribuție aferente. Consilierii locali vor mai discuta și despre aprobarea depunerii și implementării proiectului privind amplasarea unor panouri fotovoltaice la CET 2 Holboca. De asemenea, consilierii locali vor discuta un proiect legat de aprobarea studiului de fezabilitate, a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general pentru obiectivul de investiții ce ține de asigurare utilități și sistematizare verticală pentru construire locuințe destinate tinerilor specialiști din sănătate, zona Grădinari“, au mai transmis cei de la Primăria Iași.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Programul manifestărilor de Ziua Națională la Iași! Iluminatul festiv va fi aprins oficial pe 1 Decembrie

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria va reface Piramida lui Dubeț! Sediul Salubris și a Direcției de Patrimoniu va intra în reabilitare totală

Ultimele știri de la Actualitate