Ședință de Consiliu Local! Proiect de transformare a circulației pietonale în municipiul Iași

/

Asociația pentru Promovarea de Transport Alternativ și Primăria Iași vor încheia un acord de parteneriat pentru implementarea unor măsuri legate de siguranța pietonilor în trafic, proiectul va fi discutat în ședința de Consiliu Local din 23 august 2023.

Plenul Consiliului Local Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura câteva zeci de proiecte de hotărâre, printre care unele rectificări bugetare, aprobarea unor organigrame la instituțiile subordonate, încheierea de parteneriate sau avizarea unor planuri urbanistice zonale. Totodată, în ședința plenului Consiliului Local Iași se va discuta și de acordarea unui titlu de cetățean de onoare lui Mircea Lucescu, unul din cei mai titrați antrenori români!

Proiect „Iașul accesibil pentru toți”, discutat la Consiliul Local

Un proiect de hotărâre prevede promovarea unor măsuri la nivelul municipiului Iași pentru ca persoanele cu deficiențe să se poată deplasa mai ușor în municipiu. În aceste condiții, un reprezentant al Asociației pentru Promovarea Transportului Alternativ va intra în comisiile de specialitate ale municipalității pentru a promova o serie de proiecte privind accesibilitatea în transportul public local și nu numai. APTA dorește să implementeze un traseu pietonal tactil adaptat nevăzătorilor, semafoare accesibile cu sistem de avertizare sonoră, rampe adaptate la trecerile de pietoni și stații de autobuz accesibilitate cu suprafețe tactile. De asemenea, autobuzele ar urma să parcheze lângă bordură pentru utilizatorii în scaun cu rotile, rampe cu acces facil, etc.

Proiect pentru reabilitarea interiorului Catedralei Mitropolitane din Iași

Un alt proiect de hotărâre prevede reabilitarea interiorului Catedralei Mitropolitane din municipiul Iași. Municipalitatea vrea să devină lider de asociere pentru a prelua proiectul de reabilitare, în acest sens urmând a fi încheiat un acord de parteneriat pentru obținerea finanțării. Un alt proiect de hotărâre prevede predarea către Compania Națională de Investiții pentru terenul de aproape 80 mii metri pătrați privind construcția viitoarei săli polivalente din Moara de Vânt. Pe ordinea de zi a ședinței de plen vor figura și alte proiecte de hotărâre.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Restricții de circulație în weekend, în Copou! Concert INIMO pe stadionul Emil Alexandrescu!Lista completă a artiștilor

URMĂTORUL ARTICOL

Complex bisericesc în Moara de Vânt! Mitropolia ridică o școală și un observator astronomic pe un teren luat gratis de la Primăria Iași

Ultimele știri de la Actualitate