Ședință de plen la CJ Iași! Consiliul bate apa în piuă cu Filarmonica! Fonduri promise cu picătura

/

Plenul Consiliului Județean Iași a aprobat, astăzi, 29 ianuarie 2024, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind realizarea obiectivului de investiții „Reabilitarea şi modernizarea imobilelor cu numerele cadastrale 161496 şi 161497 situate în Iaşi, str. Cuza Vodă, nr. 29, în care îşi desfăşoară activitatea Filarmonica Moldova Iaşi”. Investiția se ridică la 80.834.000 de  lei, inclusiv TVA. Consilierii județeni au decis alocarea din bugetul județului, pe anul 2024, a sumei de 2.380.000 de lei reprezentând cheltuieli de capital pentru execuție lucrări, dirigenție de șantier și asistență din partea proiectantului și cote ISC. Doar că nimeni nu știe când vor fi alocate cu exactitate sumele necesare investiției.

 

Reabilitarea și restaurarea Filarmonicii ieșene este cea mai mare restanță a Iașului cultural, iar prin proiectul aprobat, astăzi, putem începe, în sfârșit, lucrările la această clădire simbol a comunității ieșene. Vrem ca la începutul lunii februarie să semnăm deja contractul cu constructorul desemnat în urma licitației. Proiectul de reabilitare a clădirilor în care funcționează Filarmonica, pe care l-am dezvoltat în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, va primi finanțare prin Programul Regional Nord Est 2021-2027 și sperăm că în luna martie să fie lansat apelul de proiecte. Sunt convins că, în mai puțin de doi ani, clădirea Filarmonii Moldova va fi complet reabilitată și restaurată”, a spus președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

 

În ședința de plen, a fost aprobată, de asemenea, trecerea din domeniul public al județului Iași în domeniul public al statului a terenului pe care se va construi viitorul sediu al Operei Naționale Iași.“Intrăm pe ultima sută de metri cu demersurile pe care le-am făcut în ultima perioadă pentru ca Iașul să beneficieze de un sediu pentru Operă. Mă bucur foarte mult că am realizat acest parteneriat prin care Consiliul Județean pune la dispoziție suprafața de 9510 de metri pătrați în Copou, pe care, cu fonduri europene și guvernamentale, Ministerul Culturii va ridica viitoarea clădire. Sper ca toate etapele viitoare să se deruleze cât mai rapid pentru ca Iașul să beneficieze de acest obiectiv emblematic atât de necesar și de așteptat’’, a mai spus președintele CJ, Costel Alexe.

Pe ordinea de zi a ședinței CJ s-a regăsit și proiectul privind acordarea Titlului de Cetățean de Onoare al județului Iași domnului David Gavrilovici, primul ieșean campion mondial la gimnastică aerobică la nivel de seniori.

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Proiect politic nou, lansat în Iaşi! Alianţa Dreapta Unită: „Vrem să aparăm democraţia”

URMĂTORUL ARTICOL

Primăria Iași a publicat proiectul de buget pe 2024! Circa 480 milioane de euro în visteria orașului

Ultimele știri de la Deschideri