Sediu nou pentru Politia de Frontiere de la Bivolari

Începând cu luna decembrie 2014, poliţiştii de frontieră din cadrul SectoruluiPoliţiei de Frontieră Bivolaribeneficiază de un sediu modern, reabilitat la standarde europene.

În anul 2013, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a demarat, în cadrul programelor de investiţii, procedurile pentru construirea unui nou sediu al SectoruluiPoliţiei de Frontieră Bivolari, care să asigure condiţiile optime pentru buna desfăşurare a activităţilor specifice.

După respectarea tuturor paşilor prevăzuţi de legislaţie pentru astfel de proiecte – studii de fezabilitate, realizarea proiectării, procedura de achiziţie a lucrărilor de execuţie, execuţia efectivă – noul sediu a fost finalizat în cursul lunii noiembrie a acestui an.

Obiectivul urmărit a fost „organizarea eficientă a supravegherii şi controlului la frontierele externe şi aplicarea recomandărilor, standardelor operaţionale şi a celor mai bune practici UE în ceea ce priveşte supravegherea şi controlul frontierelor”.

Din punct de vedere operativ, noul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari este amplasat în imediata apropierea a Drumului Naţional 24C, ceea ce permite o deplasare operativă a efectivelor în zona de competenţă, iar aducerea lui la parametrii tehnici corespunzători cerinţelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investiţii ale Poliţiei de Frontieră.

Construcţia modernă a acestui sediu corespunde actualei concepţii de susţinere a supravegherii şi controlului frontierei, asigură condiţii de muncă la standarde europene (mobilier modern, echipamente de comunicaţii şi informatică de ultimă generaţie) precum şi gararea şi adăpostirea mijloacelor de mobilitate terestră şi navală (garaj, spălătorie auto, staţie automată de alimentare cu carburant).

Suma alocată acestui proiect a fost în valoare de aproximativ 1.400.000 euro, contractarea realizându-se pentru suma de 1.324.972 euro fără TVA, proveniţi de la fondul pentru frontiere externe (850.000 euro) şi bugetul de stat (474.972 euro).

Acest proiect a fost necesar pentru înscrierea în nota de modernitate a spaţiilor interioare şi crearea unor condiţii optime de desfăşurare a activităţilor, în conformitate cu obiectivul strategic al managementului integrat al frontierei de stat a României.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Vechiul PNL a fost convocat. Surpriza lui Iohannis

URMĂTORUL ARTICOL

Reguli noi, de maine, la cumparaturi. Ce trebuie sa apara pe etichete

Ultimele știri de la Comunicate de presa