Seful mascatilor ieseni, mana-n mana cu infractorii. Afla aici pe cine a protejat Roman

 Ieri dimineata, mascatii l-au ridicat pe Toader Roman, seful Serviciului pentru Actiuni Speciale (SAS) din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi. Acesta este acuzat de omisiunea sesizarii unei ilegalitati si de infractiunea de nerespectare a regimului armelor si munitiilor.
Tot ieri, DIICOT-ul si ofiteri de politie din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi au efectuat patru perchezitii in judet, la persoane pe care Roman le-ar fi protejat de eventualele perchezitii. Una dintre aceste persoane este Doleanu Cristinel, care, conform procurorilor, s-ar fi laudat apropiatilor sai ca are o cunostinta care-l va anunta de fiecare data cand vor avea loc perchezitii, si ca, in acest mod isi va putea proteja marfa si activitatea de contrabanda. In plus, Toader ar fi interogat si baza de date a Ministerului de Afaceri Interne (MAI) cu privire la persoanele despre care stia ca se ocupa cu prealuarea sau depozitarea unor marfuri de contrabanda. 
In ceea ce priveste acuzatia de nerespectare a regimului de arme si munitii, fostul sef al mascatilor ieseni a imprumutat o pusca de vanatoare unei alte persoane. „În data de 29.01.2015 cu ocazia punerii în executare a mandatului de percheziţie s-a constatat faptul că numitul Roman Toader a împrumutat o puşcă de vânătoare marca ZB unei alte persoane.Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, au transmis procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Modificari in transportul public iesean. Afla aici ce tramvaie nu vor mai circula

URMĂTORUL ARTICOL

Sarbatoarea Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur

Ultimele știri de la Eveniment