Seful PMP: „Trebuie sa discutam deschis si cinstit despre cum cream locuri de munca si cum atragem investitii”

Președintele PMP, Eugen Tomac, a criticat, luni, proiectul de reformă fiscală a guvernului Ponta și planul de guvernare prezentat de PNL, calificându-le drept „nerealiste”. „Nici proiectul PSD, nici programul de guvernare al PNL nu sunt proiecte realiste”, a spus Eugen Tomac într-o conferință de presă la sediul partidului, după ședința Consiliului Executiv Național al PMP.
 
Făcând referire la obiectivele PNL descrise în planul de guvernare, președintele PMP este de părere că acestea „nu se pot realiza fără un program serios de creștere economică”. „Ar trebui să avem o creștere de peste patru la sută anual pentru a le putea îndeplini. Trebuie să discutăm deschis și cinstit despre cum creăm locuri de muncă și cum atragem investiții. Acestea ar crea un venit în plus la bugetul de stat și abia atunci am putea vorbi despre reforme. Toate domeniile sunt importante, dar ele trebuie corelate cu creșterea economică. Altfel, rămân simple declarații de intenție”, a explicat Eugen Tomac.
 
Președintele PMP a criticat, de asemenea, PSD și PNL pentru nerespectarea angajamentului asumat față de milioanele de români de peste hotare după 16 noiembrie 2014 de a ajusta cadrul juridic existent, astfel încât aceștia să poată vota la viitoarele alegeri.
 
În acest sens, Eugen Tomac a anunțat că PMP va depune în Parlamentul României în această săptămână două inițiative legislative referitoare la introducerea votului prin corespondență și, respectiv, votul electronic. „Observăm că angajamentele din campanie nu mai sunt de actualitate. Este un lucru care ne îngrijorează. Cred că este foarte important ca întreaga clasă politică să privească cu respect milioanele de români care locuiesc peste hotare și să dea un semnal clar că au înțeles mesajul din 16 noiembrie. Cu asta trebuie să începem”, a afirmat președintele PMP.
 
De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Executiv Național al PMP a fost luată decizia de a-l numi pe domnul Cristian Diaconescu, președintele Fundației Mișcarea Populară, în funcția de coordonator al Departamentului pentru Politică Externă și relația cu comunitățile de români din afara granițelor.
 
Prezent la conferința de presă, domnul Cristian Diaconescu a îndemnat organizațiile Fundației Mișcarea Populară din toată țara „să se implice și să coopereze cu PMP, întrucât acesta reprezintă un partid serios, puternic și cu deziderate înalte”.
 
În cadrul conferinței de presă, Secretarul General al PMP, domnul Dorel Constantin Onaca, a descris noua schemă de organizare în țară și de peste hotare a PMP. „Ținta organizatorică a PMP este ca, până la alegerile de anul viitor, să fim partidul cu cei mai mulți membri activi din România. Pentru aceasta, am creat 8 zone de lucru în țară și 8 zone de lucru în diaspora. În perioada imediat următoare, vom face în așa fel încât coordonatorii de zonă, împreună cu președinții organizațiilor județene ai PMP, să conceapă un Program de guvernare locală și regională. Astfel, pe fiecare zonă de lucru vom avea constituite organizații puternice și stabile”, a spus Dorel Onaca.
 
Totodată, Secretatul General al PMP a anunțat că, în data de 21 martie 2015, la Timișoara, se va desfășura Colegiul Național al PMP.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Riscurile legate de consumul de paracetamol pe termen lung, subestimat!

URMĂTORUL ARTICOL

Decizia care va soca Iasul! Criminalul din Copou, Eduard Perju, scapa de inchisoare

Ultimele știri de la Comunicate de presa