ULTIMĂ ORĂ:

Seful Spitalului din Tecuci, reclamat. Peste 100 de angajati ai spitalului din Tecuci au depus plangeri impotriva conducerii spitalului

Seful Spitalului din Tecuci, reclamat. Peste 100 de angajati ai spitalului din Tecuci au depus plangeri impotriva conducerii spitalului
Citit : 4 views Comentariu

 

 

 

Seful Spitalului din Tecuci, reclamat. Ministrul Eugen Nicolaescu a decis sa trimita un corp de control la fata locului, anunta Realitatea TV. Peste 100 de angajati ai spitalului din Tecuci au depus plangeri impotriva conducerii spitalului.

 

 

Medicii spun ca au fost obligati sa refoloseasca aceleasi materiale de unica folosinta in cazul mai multor pacienti.

 

Presedintele CMR, Vasile Astarastoae a declarat in direct la Realitatea TV ca fondurile alocate in Sanatate sunt insuficiente, iar acest lucru pune in pericol vietile pacientilor, astfel ca medicii sunt obligati sa improvizeze.     

 

Joi peste 200 de angajati ai spitalului din Tecuci au protestat in curtea unitatii medicale, reclamand faptul ca nu si-au primit salariile de cateva saptamani.

 

Cei 385 de angajati nu si-au primit salariile, dupa ce conturile spitalului au fost blocate. Asta din cauza unui proces in care spitalul a fost dat in judecata de o clinica privata.

 

O comisie de control a Ministerului Sanatatii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) din Ploiesti, unde va incepe verificari dupa ce un chirurg din spital a acuzat lipsa de implicare a autoritatilor, lipsa dotarilor si mai ales a medicamentelor.

 

Potrivit medicului Mirela Neagu, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Prahova pe probleme de sanatate, comisia care va face verificari in Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti este formata din trei reprezentanti a Ministerului Sanatatii, doi reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Prahova si un reprezentant al Consiliului Judetean, institutie care are in administrare unitatea medicala.

 

”Nu stiu ce profesii au membrii comisiei care au venit de la Ministerul Sanatatii, dar pot sa va spun ca din partea Directiei de Sanatate Publica Prahova fac parte din comisie un medic si directorul economic al directiei, iar reprezentantul Consiliului Judetean Prahova in comisie este tot medic”, a declarat Mirela Neagu pentru corespondentul Mediafax.