ULTIMĂ ORĂ:

Sesizarile pentru capturarea cainilor maidanezi au scazut in Iasi!

Sesizarile pentru capturarea cainilor maidanezi au scazut in Iasi!
Citit : 8 views Comentariu

 

 

 

Isteria provocata de cainii fara stapan s-a domolit la Iasi. De la aproape 40 de reclamatii si sesizari pe zi care ajungeau la hingherii de la Adapostul pentru animale Miroslava, acum s-a ajuns ca numarul acestora sa fie extrem de mic.

Potrivit reprezentantilor asociatiilor pentru protectia animalelor, circa 10 sesizari sunt trimise lunar de ieseni pentru capturarea cainilor liberi de pe strazile orasului.

„Lunar, iesenii mai trimit in medie 10 reclamatii scrise cu privire la capturarea cainilor liberi de pe strazi. Restul sesizarilor venite de la oameni se refera la cainii bolnavi, batrani sau care au diverse probleme, deci sesizari care vin din partea oamenilor ce vor sa ajute animalele”, spune Catalina Cijevschi, vicepresedintele Asociatiei „Sf. Mucenic Trifon” Iasi.

Pe de alta parte, de la inceputul lunii septembrie si pana acum, 30 de copii au ajuns la spital avand nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au fost muscati de caini. Doi dintre copiii muscati de cainii aflati in proprietate au avut nevoie chiar de interventii chirurgicale, pentru ca aveau plagi pe fata, maini si picioare. 

 

bzi.ro