Silviu Gurlui anunță dezastru ecologic pe un râu de lângă municipiul Iași
Silviu Gurlui anunță dezastru ecologic pe un râu de lângă municipiul Iași

Silviu Gurlui anunță dezastru ecologic pe un râu de lângă municipiul Iași: Îmi este rău, dureri de cap și vomă – FOTO, VIDEO

Cercetătorul Silviu Gurlui, cunoscut ca având numeroase măsurători în zona egologică din Iași s-a deplasat la un râu de lângă municipiu, iar concluziile sunt devastatoare. Acesta a explicat că râul ce se află în zona Rediu este pur şi simplu un dezastru egologic. Cercetătorul UAIC a explicat că în doar 5 minute a avut stări de vomă, dureri de cap.

 

” Aţi mai văzut aşa ceva? Nici eu!
Sunt în zona Rediu, aici e un firicel de apă de o culoare şi un aspect că îţi taie respiraţia la propriu. Senzaţia este de vomă instantanee. Aproape de apă, concentraţiile de acid cianhidric şi hidrogen sulfurat o iau razna. Plec urgent de aici pentru că deja, pentru 5 minute cât am fost lângă apă, îmi este rău. Dureri de cap, voma, temperatura. ” menționează Silviu Gurlui.

Gurlui îi avertizează pe localnici să stea departe de cursul de apă și să evite să își lase copii în vecinătatea râului:

” Rog populaţia din zona să stea mai departe de cursul de apă. Rog să nu lase copiii în vecinătate. Rog spălaţi-vă mult pe mâini dacă aţi atins vegetaţia din zonă. Alte indicaţii sper să vină repede din partea instituţiilor statului care trebuie urgent să inalture sursa. Sursa e în amonte. Localnicii îmi spun că apa a devenit aşa cu o săptămână în urmă după precipitaţiile masive din zonă.
Eu nu pot să mă deplasez mai departe. Am făcut tot ce am putut. Populaţia din zona să fie atentă. Presa să facă cercetări şi să rezolve cazul mai departe. Eu voi face mai departe alte investigaţii, dacă mai pot.” a conchis Silviu Gurlui, cercetător UAIC într-o postare publicată pe Facebook.

Vă aducem aminte faptul că poluarea este prezentă în formă accentuată în municipiul Iași. Așa cum arată organismul european care cercetează astfel de evenimente.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Amenzi la centrele sociale din Iași. Iaurturi expirate în frigidere și lucrări de întreținere îndoielnice

URMĂTORUL ARTICOL

Adrian Corduneanu, față în față cu poliția în București. Interlopul se află în arest la domiciliu în Iași – VIDEO

Ultimele știri de la Deschideri