Simona Halep a pierdut finala de la Madrid in fata Mariei Sarapova! Vezi rezumatul meciului

 

 

 

SIMONA HALEP – MARIA ŞARAPOVA 6-1, 2-6, 3-6

 

 

SIMONA HALEP a făcut pasul spre o etapă superioară în ascensiunea sa sportivă. După 12 luni fantastice, în care a câştigat şapte turnee WTA, compatrioata noastră a reuşit performanţa carierei, calificându-se în finala unui turneu Premier Mandatory. Chiar dacă a pierdut în ultimul act la Madrid, Simona ne-a demonstrat că se poate bate de la egal cu marile campioane, cum duminică a fost cazul cu Maria Şarapova.

 

În ansamblul finalei, rusoaica a fost mai bună, însă Halep a avut un prim set extraordinar şi poate doar experienţa rusoaicei, câştigătoare a tuturor celor patru turnee de Grand Slam, a întors soarta meciului.

 

 

La fel ca în semifinala cu fosta câştigătoare a Wimbledonului, Petra Kvitova, Simona a început agresiv, plimbându-şi adversara pe tot terenului. Nici nu se scursese bine prima jumătate de oră, că Halep îşi adjudecase primul set, 6-1.

 

Obişnuită ca ea să întoarcă soarta partidei, Simona s-a văzut pusă în situaţia de a fi ea ce hăituită de Şarapova, care a fost mai precisă la serviciu în seturile 2 şi 3. Schimburile de mingi au fost mai lungi şi mai spectaculoase, însă cu un uşor de avantaj de partea rusoaicei, în ciuda faptului că Halep a punctat consistent la impresia artistică.

 

Simona Halep a pierdut cu 6-1, 2-6, 3-6, dar săptămâna viitoare are şansa revanşei, la Forro Italico, unde anul trecut a jucat semifinale, ea aflându-se pe aceeaşi parte de tablou cu Şarapova, pe care ar putea-o întâlni în sferturi.

 

Game 24: Simona serveşte, în acest moment conduce cu 30-15. Şarapova schimbă bine direcţia şi egalează, 30-30. Minge de meci pentru Şarapova, care câştigă finala.

 

Game 23: Şarapova la serviciu, conduce cu 30-15. Game la 15 Şarapova, care conduce cu 5-3 în setul decisiv.

 

Game 22: 15-30 pe serviciul Simonei. As Halep, 30-30! Meciul este din ce în ce mai frumos, 40-40. Avantaj Simona după un serviciu perfect şi apoi 3-4.

 

Game 21: Trei mingi de break pentru Simona Halep. Românca reduce din diferenţă, 2-4.

 

Game 20: Trei mingi de break pentru Şarapova. Simona salvează una, trimiţând un passing superb pe lângă rusoaica venită la fileu. Totuşi, nu poate salva game-ul, 1-4 în decisiv.

 

Game 19: Şarapova la serviciu, 30-30. Finala este superbă, Halep a salvat o minge de 1-3 şi acum este 40-40. Şarapova se distanţează în cele din urmă, la capătul unui schimb de mingi în care Simona a luptat admirabil.

 

Game 18: A trecut o oră şi jumătate de la începutul finalei, iar Şarapova este pentru prima oară în avantaj în această finală. A reuşit break-ul şi conduce cu 2-1 în setul decisiv.

 

Game 17: Game la 0 al Şarapovei, scorul e 1-1 în setul decisiv.

 

Game 16: Setul trei începe cu Simona la serviciu. Ambele jucătoare sunt concentrate la maximum, iar finala este extrem de echilibrată, 30-30 şi, apoi, 40-40. Simona reuşeşte să câştige primul game al setului!

 

Game 15: Şarapova serveşte pentru câştigarea setului şi are acum 15-0. Trei mingi de set pentru rusoaică şi Şarapova egalează situaţia în meci, 1-1 la seturi.

 

Game 14: Halep joacă şi ea foarte bine şi nu-i dă nicio şansă rusoaicei în acest game, 40-15. Finala este însă mult mai echilibrată decât în prima jumătate de oră, 40-40. Mult mai agresivă, rusoaica îşi adjudecă însă game-ul, 6-1, 2-5 scorul la general, pentru Simona.

 

Game 13: Şarapova loveşte mult mai puternic, are 30-0 şi serveşte. Rusoaica face prima dublă greşeală a acestui set, 30-15 pentru ea. Game câştigat la 15 de rusoaică, Simona conduce 6-1, 2-4.

 

Game 12: Simona îşi câştigă serviciul la 30 şi se păstrează aproape de rusoaică în acest set, 6-1, 2-3.

 

Game 11: Şarapova îşi câştigă mai repede serviciul, game la 0. Simona conduce 6-1, 1-3.

 

Game 10: Este rândul Şarapovei să conducă ostilităţile, are 30-15 pe serviciul Simonei. Românca revine şi câştigă game-ul, 6-1, 1-2.

 

Game 9: Răspuns pe măsură al Simonei, care are, la rândul său, două mingi de break, salvate însă de Şarapova. Este cel mai lung game al jocului, cele două sportive alternând avantajele. Pentru prima oară de la începutul partidei Simona este pusă în dificultate, Şarapova câştiga game-ul, 6-1, 0-2.

 

Game 8: Setul doi începe cu Simona la serviciu, ea câştigând primul punct, 15-0. Şarapova pare că şi-a adunat toate forţele în acest început de set şi are prima sa minge de break a acestei finale şi câştigă cu o lovitură fenomenală. 6-1, 0-1.

 

Game 7: Simona pare mai relaxată pe serviciul Şarapovei decât la începutul finalei. Două mingi de set pentru Simona, care o valorifică pe cea de-a doua şi câştigă setul, 6-1.

 

Game 6: Halep serveşte excelent, 30-0. Game la 15 câştigat de compatrioata noastră, 5-1 pentru Simona!

 

Game 5: Şarapova nu are răspuns la jocul excelent al Simonei. Halep are din nou 30-0 pe serviciul rusoaicei. Şarapova revine, 30-30. În cele din urmă Şarapova câştigă primul său game în această finală, 4-1 pentru Simona.

 

Game 4: Simona schimbă direcţiile extraordinar şi o aleargă pe şarapova dintr-un colţ în altul al terenului. Game la 0 al Simonei, 4-0!

 

Game 3: Simona are deja 30-0 pe serviciul rusoaicei. Ritmul partidei este excelent, dar românca este mai bună în acest început de meci şi reuşeşte al doilea break, la 30. Simona conduce cu 3-0!

 

Game 2: Publicul este clar de partea Simonei, bucurându-se zgomotos la fiecare minge câştigată de româncă. Simona a început foarte bine partida şi a câştigat al doilea game. 2-0 pentru Halep.

 

Game 1: Şarapova serveşte prima şi câştigă primul punct al finalei, 15-0. Compatrioata noastră a câştigat însă următoarele patru puncte şi a reuşit break-ul. 1-0 pentru Simona.

 

Cele două jucătoare se află acum la încălzire. Scorul întâlnirilor directe dintre Şarapova şi Halep este 2-0 pentru rusoaică.

 

Simona Halep a declarat înaintea acestei partide: „Chiar dacă Şarapova este mai jos în clasament, ea este mai bună decât mine, pentru că are mai multe titluri. Voi face însă tot ce pot pentru a obţine victoria”.

 

Cele două jucătoare au intrat pe teren, Şarapova prima, Halep a doua. La apariţia compatriooatei noastre spectatorii din tribune au izbucnit în urale.

 

 

În semifinale, Simona Halep a trecut de Petra Kvitova din Cehia, favorita nr. 5, în trei seturi, 6-7 (4/7), 6-3, 6-2.

 

La rândul său, Maria Şarapova s-a impus mai uşor, în două seturi, cu scorul de 6-1, 6-4, în faţa polonezei Agnieszka Radwanska.

 

 

1. Șarapova a câștigat ambele întâlniri directe: 6-3, 6-4 la Indian Wells în 2012 și 7-5, 7-5 la Beijing, în același an, scrie wtatennis.com.

 

2. Va fi primul meci direct în care Simona este mai bine clasată decât rusoaica și în care ambele sunt prezente în Top 10 (Șarapova 9 WTA și Halep 5 WTA).

 

3. Ambele jucătoare vor urca în ierarhia mondială în cazul unei victorii: Halep pe 4, iar Șarapova pe 7.

 

4. Câștigătoarea finalei va urca pe locul 2 în WTA Race, topul realizat doar pe anul în curs (de la 1 ianuarie) și care servește pentru accesul la Turneul Campioanelor. La competiția de final de an se califică primele opt. Clasamentul va arăta în felul următor: 

 

Dacă Halep învinge:

1-Li, 2-Halep, 3-Radwanska, 4-Cibulkova, 5-Șarapova

 

Dacă Sharapova învingea:

1-Li, 2-Șarapova, 3-Radwanska, 4-Cibulkova, 5-Halep

 

5. Șarapova nu a mai pierdut de trei ani pe zgură în fața altei rivale decât Serena Williams. În acest timp, rusoaica a câștigat 46 din cele 49 de partide jucate pe această suprafață.

 

6. Fosta ocupantă a locului 1 a câștigat ultimele 10 meciuri disputate în circuitul WTA – 5 la Stuttgart, unde a luat titlul și 5 la Madrid, pentru calificarea în finală.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Accident mortal pe DN7 pe podul din zona Termocentralei Mintia, Deva, duminica (11.05.2015) ]n accident a fost implicat notarul Mihau Hotoiu care a decedat

URMĂTORUL ARTICOL

O femeie din comuna Grivita, Vaslui a fost calcata de tren duminica (11.05.2014)! Femeia a cazut pe calea ferata iar impactul a fost fatal

Ultimele știri de la Sport