coctail_molotov

Situatie critica in Port Said, Egipt. Vezi ce a declansat situatia

Aproximativ 500 de manifestanţi au aruncat cocteiluri Molotov şi pietre în comisariatul oraşului Port Said din nord-estul Egiptului.
Aproximativ 500 de manifestanţi au aruncat cocteiluri Molotov şi pietre în comisariatul oraşului Port Said din nord-estul Egiptului. 

 

Aproximativ 500 de manifestanţi au aruncat cocteiluri Molotov şi pietre în comisariatul acestui oraş din nord-estul Egiptului, provocând un incendiu, şi au blocat accesul pompierilor, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Manifestanţii s-au reunit în faţa comisariatului după confruntările în cursul cărora au fost răniţi doi bărbaţi în momentul în care un camion de poliţie a lovit patru persoane ce manifestau anterior, a anunţat ministerul. La Port Said se desfăşoară o mişcare de nesupunere civilă pentru a treia săptămână consecutiv.

Violenţe similare au avut loc în Delta Nilului (nord), unde o persoană a fost ucisă şi alte câteva zeci au fost rănite în confruntările nocturne dintre poliţişti şi manifestanţi la Mansoura, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Potrivit presei locale, manifestantul a murit după ce a fost lovit de o furgonetă a poliţiei.

Mansoura este ultima provincie a ţării care a lansat o campanie de nesupunere civilă, după Port Said, Ismailiya şi Suez.
Violenţele de la începutul lui ianuarie au provocat moartea a zeci de persoane şi rănirea câtorva sute în această ţară devastată de o gravă criză politică şi care este de mai multe luni teatrul unor manifestaţii ostile preşedintelui islamist Mohamed Morsi, acuzat că acaparează puterea şi că a eşuat în rezolvarea problemelor sociale şi economice.

Ultimele violenţe au loc în timp ce secretarul american de Stat John Kerry a ajuns la Cairo în cadrul unui turneu regional pentru întrevederi privind tranziţia politică. El urmează să se întâlnească cu preşedintele Morsi, cu şeful diplomaţiei Mohamed Kamel Amr şi cu reprezentanţii partidelor politice şi ai societăţii civile.

În timpul unei conversaţii telefonice în această săptămână, preşedintele american Barack Obama a afirmat că Morsi este responsabil de protecţia principiilor democratice” şi l-a încurajat pe el şi „toate grupurile politice să lucreze în consens pentru a face ca tranziţia să avanseze”.

Realitatea.net 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Centrala de la Cernavoda pe lista de interse a unui consortiu de firme. Vezi declaratiile Ministrului Economiei

URMĂTORUL ARTICOL

Un roman si trei albanezi arestati in Italia

Ultimele știri de la International