inundatii_galati2

Situatie dramatica in judetul Galati! Oamenii au stat cu sufletul la gura toata noaptea de frica unui alt potop, 2500 de oameni si-au abandonat casele, de frica puhoaielor

În judeţul Galaţi, situaţia e disperată: 2500 de oameni şi-au abandonat casele, de frica puhoaielor. Mii de locuinţe au fost afectate.

În judeţul Galaţi, situaţia e disperată: 2500 de oameni şi-au abandonat casele, de frica puhoaielor. Mii de locuinţe au fost afectate.

Zeci de pompieri de la ISU Galaţi şi Ialomiţa au muncit neîntrerupt pentru a evacua apa din locuinţe la Pechea şi Costache Negri.

Şi în localitatea învecinată, Slobozia Conachi, oamenii au fost nevoiţi să doarmă pe unde au apucat.

În localităţile Cudalbi şi Cuca, poliţiştii au patrulat toată noaptea pe străzi.

În zonele afectate au ajuns deja şi alimente pentru sinistraţi. Viiturile i-au lăsat pe oameni fără animale şi mâncare. Ca să aibă ce mânca, localnicii din Târgu Bujor au strâns peşti de pe străzile inundate.

Tot la Târgu Bujor un tren a deraiat din cauza apelor, chiar la intrarea în gară. Din fericire nu a fost rănit nimeni, trenul era gol.

Până acum, bilanţul inundaţiilor în Galaţi este cumplit: 9 morţi, aproape 2500 de oameni evacuaţi. Mii de locuinţe au fost afectate, iar 27 au fost complet distruse. Ca să-i protejeze pe oameni, autorităţile au închis şcolile şi grădiniţele din localităţile afectate.

Pericolul izbucnirii unor epidemii este foarte mare în zonele care au fost inundate aşa că direcţia de sănătate publică a trimis patru echipe mobile în comunele şi satele în care locuitorii întâmpină probleme în urma inundaţiilor.

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

ARTICOL PRECEDENT

Persoanele care obtin venituri din chirii vor plati contributii de asigurari de sanatate, in limita a cinci salarii brute, conform unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Finantelor

URMĂTORUL ARTICOL

Gigi Becali a depus o cerere de a parasi inchisoarea, pentru a da o mana de ajutor sinistratilor afectati de inundatii. Acesta a dat deja ordin ca mai multe TIR-uri pline cu alimente, imbracaminte si saltele sa ajunga la sinistrati

Ultimele știri de la Actualitate